Mit vár a Fable alkotója az új Fable játéktól?

Már sejtjük (még hivatalos bejelentés nélkül), hogy a Forza Horizon mögött álló Playground Games dolgozik az új Fable felvonáson. Mit vár tőle a franchise kiötlője, Peter Molyneux?

Populous. Syndicate. Dungeon Keeper. Black & White. Fable. Bőven van Molyneux mögött neves játék, de az ígéretei miatt is sokan felismerik őt, főleg a Fable sorozat esetében (erről a főszerkesztőnk tudna mesélni bőven!). Az IGN-nek listaszerűen elmondta Molyneux, hogy milyen javaslatokat tenne a következő Fable-vel kapcsolatban:

„A Fable története egy drámai időszakra utalt az első rész előtt, amikor is a Céh (a Guild) megalakult – ez egy kitűnő környezet lehetne a Fable 4-nek. Albion sokkal primitívebb lenne, a mágia sokkal inkább a környezetre lenne hangolva, és a harc is jóval brutálisabb lenne. A történet a hősök céhének alapító tagjaira koncentrálna, illetve arra, hogy miért hozták létre a céhet.

Egy sokkal brutálisabb, folyékonyabb, dinamikusabb, zsigeri harcrendszert látnék, ami állandó sebeket hagyna. A fegyverek, mint a rövid, hosszú kardok, tőrök, dárdák, számszeríjak, egyedi harci stílust és specialitást kapnának. A mágiát újra kéne gyúrni, hogy képes legyen a játékos „kraftolni” saját rendszerét. Egy általa választott madár, macska, kutya, aranyhal (?), ami segítene a varázslatokkal és kapcsolatot formálna vele.

Egy teljesen új Bestiary ellenféllista kicsi, hordába formálódott lényektől az isteni méretű óriásokig, és persze a meglovagolható sárkányokig. A lehetőség, hogy a játékos a cselekményeitől függően megváltoztassa beállítottságát: ha lopakodik és lop, Thief (tolvaj) lenne, ha megtartja becsületét, Knight (lovag) lehetne… aztán rendelkezhetne egy saját lóval, amit edzhet, és amivel szintén kapcsolatot építhet. Saját otthon építése nulláról addig, ami egy hősnek megfelelő lenne.

Házasság? Kooperatív játékmenet? Városok, faluk? Nyílt világ? Kereskedelem? Belső nézet? Igen! Bőven tudnék még a Fable szeretett világáról beszélni…”

Mivel most nem ő dolgozik a játékon (tehát nem sok, konkrétan semmi köze nincs hozzá), talán ezúttal nem lesznek betartatlan ígéretek a feltehetőleg Xbox One-ra és PC-re készülő Fable 4-gyel kapcsolatban.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu