System Shock: kulisszák mögött a művészeti irányzattal [VIDEO]

Már 24 éve, hogy megjelent a System Shock, aminek újragondolásán már nagyban dolgozik a Nightdive Studios!

A közösségi finanszírozást bevetett System Shock remake a Kickstarteren hallatott újfent magáról. A játék művészeti csapata egy videóban beszélt arról (főszerepben a vezetőjükkel, Kevin Manninggel), hogy miként próbálták a múltat megőrizni a vizualitásban, de eközben egy modern, 2018-ban, 2019-ben elfogadható látvánnyá gyúrni az egészet.

„Az eredeti System Shock tele volt normatív, irányadó játékötletekkel, de a grafikáját tekintve az akkori számítási teljesítmények miatt limitálva volt.” (Azaz: gyengék voltak a PC-k hozzá.) „A fejlesztőknek csak néhány poligon állt rendelkezésükre, hogy a teljes potenciáljukat elérjék, szóval ezekkel a kreatív pályákkal és építészeti megoldással rukkoltak elő, és ezek a játékkal összefortak azóta,” mondja Robert Simon, a környezetért felelős fejlesztő.

„Hogy ez a játék úgy érződjön, mint az eredeti System Shock, egy hasonló megközelítéssel éltünk. Megpróbáltunk kevesebbel többet összehozni. Ez azt jelenti, hogy a domináns geometria egyszerűbb, de érdekes, de tele van részletekkel, hogy fenntartsa az egészet. A játék retro cyberpunk szemszöge számunkra sok kreatív szabadságot nyújt. Játszhatunk a megvilágítással és a világ dizájnjával, de az egész a valósághoz van kötve,” tette hozzá Simon, aki szerint a System Shock világának „működőképesnek kell lennie, hogy hihető legyen”.

A System Shock remake-nek még nincs megjelenési dátuma, de elvileg a PC/PlayStation 4/Xbox One hármasra készül.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu