Hackertámadás érte a PlayStation Networköt?

A múlt héten többször is kimaradozott a PlayStation Network. Talán megvan, miért is történt.

Tegnap valószínűleg mindenki hibába ütközött, ha a PlayStation Network felé vette az irányt. A hiba nem a mi készülékünkben volt – a Sony szerverei megzuhantak, amiben valószínűleg a pénteken kijött két komolyabb játék, a Dragon Ball FighterZ, illetve a Monster Hunter World is közrejátszhatott. Igen ám, de a Sony nem írja meg sohasem, hogy miért következett ez be. Azóta már minden flottul működik.

A Twitteren viszont valaki, aki a névből ítélve valószínűleg a Poodle csoport (PoodleCorp) tagja lehet – ők korábban a PlayStation Networköt megfektették már párszor -, magára vállalta az ügyet. DDoS-támadásokkal leterhelte a szervereket, aminek következtében nem működött a szolgáltatás. Az illető nem csak a PSN-t fektette ki. A Discord, a Twitter és a Netflix is a tweetjeiből kiindulva szintén elfeküdt az utóbbi pár napban egy kis időre.

Úgy tűnik, hogy tényleg nincs január PlayStation Network-kimaradások nélkül… mintha 2016-ban állandóan lett volna ezzel probléma.

Forrás: Twitter, PlayStation Network állapotjelző oldal


Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu