A Twitch-csel és a YouTube-bal venné fel a kesztyűt a Facebook!

A közösségi médium már streamelésben gyakran használt… de most játék tematikában is megpróbálkozik Mark Zuckenberg.

Az ESL (korábban Electronic Sports League) már megállapodott arról, hogy a Facebook lesz a CS:GO Pro League, illetve az ESL One Events „fő közvetítőpartnere”, amit megfejelt a közösségi médium még azzal is, hogy bejelentette a „Gaming Creator Pilot Program”-ot.

A program a streamereknek szóló kezdeményezés, ami „segíti a játékokkal kapcsolatos tartalmak készítőit, hogy sokkal jelentőségteljesebb és aktívabb közösséget építsenek a Facebookon, mint bárhol másutt.” Több „felület”, így az Instagram és az Oculus is könnyebben felfedezhetővé teheti a résztvevőket, és naná, hogy a Facebook már azon dolgozik, hogy lehetősége legyen a nézőknek a streamelőknek pénzt küldeni (amiből értelemszerűen egy kis részlet a FB-nak menne…). A közlemény szerint még sok a teendő, de olyan alapvető dolgokkal kezdenek, mint a 1080p/60fps streamelés, és azt is megemlíti, hogy a programban részt vevőkkel kéz-a-kézben bővítenék a fícsőröket.

Az ESL senior alelnöke, Ulrich Schutze egy reddites kérdezz-felelekben bocsánatot kért, hogy az ESL debütálása a Facebookon nem ment valami jól, és kiemelte, hogy a nézői élmény még nincs azon a szinten a FB-n, ahol lennie kellene. Viszont ne feledjük: a Facebookot többen használják a Twitchnél és a YouTube-nál. Az ESL-lel épített partneri megállapodással pedig az eSport járhat így jól. Win-winnek tűnik, de még várjunk, amíg kifejlődik valami ebből…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu