Immortal: Unchained – Egy Dark Souls-like a semmiből

ELŐZETES – Egy Dark Souls sorozat ihlette az a külső nézetes shooter/akció RPG-t, amely PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re is érkezik. A játék eseményei a készítők szerint egy „futurisztikus és őrült világban” játszódnak majd, amely várható kozmikus események hatására a pusztulásra vannak ítélve. Üdvözlünk az Immortal: Unchained világában, mellyel 2018-ban ismerkedhetsz meg egy elképesztő látványvilágú akció-RPG-n keresztül!

 

A játékot a Toadman Interactive nevű csapat fejlesztette (egy egyelőre még eléggé ismeretlen cég) és a Sold Out Sales adja ki. Az Immortal: Unchained a játék hivatalos oldala alapján is egy „Souls-like RPG”, (tehát az ihletet nem rejtik véka alá a fejlesztők itt sem), ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a nehézségi szint nem lesz csekély, csakúgy, ahogy azt már a Dark Souls-okban is megszokhattuk.

Sci-fi, shooter és szerepjáték… „erkölcsi elégtétellel” a végén

Az Immortal: Unchained egészen egyedi, különleges univerzumban játszódik, amelyben a hagyományos third-person shooters-ekben megszokott játékmenetre lehet számítani, miközben karakterünket egy várhatóan jól kidolgozott RPG-rendszerben fejleszthetjük majd.

A főszereplő egy futurisztikus fantasy világban él, amelyik egy kozmikus események láncolata miatt folyamatosan pusztul, a főhős maga pedig egyfajta „élő fegyver”, akinek az a célja, hogy ezt az apokalipszist megállítsa. Amikor láncaitól megszabadul és egy ismeretlen „őrző” elengedi, csak annyit tud meg, hogy a képességeire szükség van, hogy a világot megmentse. Hősünk megtudja azt is, hogy a világ léte veszélyben forog, már nagyon fogy az idő – bár hősünk még azt sem tudja, egyáltalán ő maga kicsoda, lévén egyfajta „amnéziában” szenved.

Az információkat majd más karakterekből kell kiszednie, akikkel majd a játék során találkozik, de sokan csak a saját érdeküket nézik (mint a valós életben, ugye…) így nem biztos, hogy nem próbálnak-e megvezetni, így az igazság kiderítése is külön kihívás lesz – ahogy maga a játékmenet is.

Nem lesz tehát könnyű az utunk és küldetésünk, de a végén állítólag egyfajta erkölcsi elégtételt kapunk. Hogy ez pontosan mi lesz, azt persze még nem tudni…

Harcolj a túlélésért!

Bár egy előre beállított karaktert irányíthatunk, azért már a játék elején is sokféle módon állítgathatjuk, azáltal, ahogy a hat különböző „diszciplína” közül választunk. Emellett több mint 100 hagyományos és egyedi fegyvert szerezhetünk majd kalandjaink során, ahogy a kilenc különböző világot bejárjuk. A Toadman Interactive szerint a játék nem fog finomkodni sem a sötét, baljós, darkos vizuális világ, sem a véres harc, vagy a magasszintű kihívás tekintetében.

A harc során a mobilitás, a támadás megfelelő ritmusa és a szintén jó ütemben végrehajtott félregurulás, védekezés kardinális kérdésnek számítanak majd, ha túl akarod élni a kalandokat. A készítők nagyon konkrétan kijelentették, hogy nem egy „reflexeinket igénybe vevő shooterről”, van szó és a Immortal: Unchained „egész biztosan nem lesz egy könnyű játék.” Amikor meghalsz, akkor a Monolith-nál éledsz fel ismét, amely „a Kozmosz áramlását felügyeli” (bármit is jelentsen ez) és a „vérdíjad” (ami a Dark Souls játékokban, vagy a Nioh-ban konkrétabban a megszerzett XP-det jelenti, amely így parlagon hever és csak akkor kapod vissza, ha élve visszaérsz odáig.

Sok világ vár reád

A Kozmosz sokféle univerzumból tevődik össze, amelyeket a játék során látogathatsz meg. Az összes világot egy hálózat köt össze, amelyet Streamnek hívnak. Ezt a „Streamet” bejárva, felfedezve különféle fegyvereket, páncélokat és információmorzsákat fogsz találni, melyek révén egyrészt erősebb leszel, így lesz esélyed, hogy a Kozmoszt megmentsd, másrészt a történetre, illetve a hős, vagy fontosabb karakterek múltjára is fény derülhet.

És hogy miért te vagy a kiválasztott, akinek a Kozmoszt meg kell mentenie? Erre is fény derül majd, ahogy a játékot végigviszed. A Toadman Interactive szerint „a felszín rengeteg titkos információt, történetet rejt” amelyet a játékosnak kell, vagy érdemes felfedeznie. Ennek minőségére garanciát jelentenek Anne Toole (The Witcher) és Adrian Vershinin (Killzone: Shadow Fall and Battlefield 1) sztoriírók nevei.

Az Immortal: Unchained PS4-re, Xbox One-ra and PC-re fejlesztik és 2018 második negyedévében jelenik majd meg, digitálisan és lemez formátumban egyaránt.

-BadSector-

Mitől lehet siker?:

+ Eredeti, vadonatúj világ és franchise
+ A képek és a trailer alapján elképesztően jól néz ki
+ Dark Souls-féle hangulat és játékmenet

…és mitől csalódás?:

– Kicsit már „túltolták” a Dark Souls-stílust jó pár játékban
– Ilyen játéktípushoz tűpontosan kidolgozott harcrendszer kell
– A sztori ugyan érdekesnek hangzik, de a klisék még leronthatják


Kiadó: Sold Out Sales

Fejlesztő: Toadman Interactive

Stílus: akció-RPG, “Souls-like.”

Megjelenés: 2018 Q2

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu