Ígéretes előadást indít egy ex-Quantic Dream fejlesztő!

Caroline Marchal fejlesztésből oktatásba lépett.

Marchal neve azoknak lehet ismerős, akik a Heavy Raint vagy a Beyond: Two Soulst játszották korábban, ugyanis ezekben ő volt a vezető játéktervező. Ő tavaly egy új stúdiót alapított, az Interior Nightot, ami olyan játékokat szeretne tervezni, ami a lehető legnagyobb közönséget hivatott megcélozni.

Nos, ő és John Yorke, egy brit TV-producer (aki többek között az Eastenders, az ottani Barátok közt munkálataiban is részt vett; egy könyvet is írt a történetmesélés természetéről) egyesítette erejét, ugyanis egy hét hétig tartó előadásprogramot indítanak. A Story for Video Games (Történet videojátékoknak) címre hallgató programban online vehetünk majd részt, és kisebb csoportoknak szánják (maximum 15 fő).

Az elmélet mellett a gyakorlat is sorra kerülne, és példaként több játékot is érinteni fognak, mint az Unchartedet, a Life is Strange-et, és valószínűleg Marchal munkásságát is (ne feledjük, a Quantic Dream játékai azért történetileg nem voltak eddig gyatrák!).

„A játékosok mindösssze 20%-a játssza végig a játékokat, de a narratív játékok esetében ez 60-70%. A történet mindenek felett, illetve az, hogy tudjuk, mi következik – ezek remekül ösztönöznek a játék folytatására. A játékok jelentős része műfajtól függetlenül valamilyen történeten alapul. Mindegyiknek szükséges a jelentés és a kontextus – íróként nem csak a remek narratíva alapvető elveit sajátíthatod el, hanem olyan sajátos technikákat is, amit átültethetsz a játékokra,” írja a közlemény.

Az előadás weboldala itt található, viszont előre szólunk: igencsak borsos árú! 1500 angol font, akárhogy is nézzük, jó fél millió forint!

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu