Warren Spector: „szégyelljék az erőszakos játékok fejlesztői magukat”! [VIDEO]

A Deus Ex, a Thief és a System Shock atyja nekiment azoknak, akik Donald Trump erőszakos videojáték-összeállításában (fejlesztőként!) közreműködtek.

Spector tehát egy veterán a szakmában (bőven lehetne még tőle mondani játékokat!), és nekiment a fiatalabb kollégáinak a Twitteren. „Nem hiszem, hogy a játékok erőszakos viselkedést okoznak. Egy pillanatig sem gondolom ezt. Viszont az összeállítás, amit csütörtökön a Fehér Házban levetítettek, egyszerűen undorító. Minden részlete rosszízű, és mindenki, aki ehhez a játékhoz köthető, szégyellje magát! Ártanak nekünk.”

Erre jött egy válasz, hogy azért Spector játékai sem olyan erőszakmentesek. A reakciója: „Igaz, de a játékok, amiken dolgozok, általában lehetőséget adnak az erőszaktól való eltérésre. Megpróbálom a következményeket bemutatni. Nincsen végtagleszakadás, véres fejlövés, vagy baltával való gyilkolás. Engem nem zavarnak az erőszakos játékok. Azok zavarnak, amik ezt dicsőítik és grafikus, gusztustalan módon bemutatják.”

Itt már Randy Pitchford is beszállt – a Gearbox főnöke, aki ráadásul a közösségi finanszírozásra használt Fig vezetőségének tagja lett, megvédte a játékokat: „A te játékaidat meg lehet vágni [videóban] ezzel a hozzáállással – ugyanúgy ki lehetne mutatni belőlük az erőszakot, hogy aláássa a művészetüket és azt, amit ki szeretnének fejezni. Néha az ilyen ábrázolás szükséges, ha a művészet hasznos lesz a fajunknak. Nem olvastál Shakespeare-t? Vagy a Bibliát?”

Úgyhogy a fejlesztők között is van azért vita rendesen a csütörtöki Trump-megbeszélés után. Ennek itt még biztosan nincs vége! Ismétlésképp beágyazzuk a videót, amit Trump levetített.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu