Szexuális tartalom miatt tíz év után újabb játékot tiltott be az Egyesült Királyság! [VIDEO]

2008-ban a brutális erőszak miatt, most pedig a szexuálitás miatt kellett ehhez folyamodniuk folyamodniuk a briteknek.

A legutóbb betiltott játék az Egyesült Királyságban a Manhunt 2 volt, ami valljuk be, tényleg eléggé durva alkotásnak nevezhető még ma is. A besorolóbizottságuk közleménye szerint az indok, amiért a PlayStation 4-re és PlayStation Vitára megjelent Omega Labyrinth Z-t betiltották, az a „gyermekek szexualizációjának támogatása”. Ezt a jelzőt talán nem kell részleteznünk… a 18-as karikát nem tudjuk kitenni minden monitor és mobiltelefon sarkába! Az Omega Labyrinth Z meztelenséget, szexuális utalásokat tartalmaz, és a nőnemű karaktereket az érintőképernyő vagy az analóg karok általi felizgatását is érdemes még megemlíteni, nem beszélve a szintlépések során növekedő keblekről…

A betiltás azt jelenti, hogy nem kap korhatárbesorolást, és ennek következtében nem lehet legálisan értékesíteni az Egyesült Királyságban ezt a játékot, amit amúgy már Németország, Ausztrália, Új-Zéland és Írország is elutasított.

Berakunk egy videót azért a dungeon crawlerről, ami a nyugaton (kivéve az imént említett öt országot) tavasszal fog megjelenni PlayStation 4-en és PlayStation Vitán. Elég sok mozgó kebel van még ebben a videóban is!

A 10 éve betiltott Manhunt 2 című játék RETRO tesztjét itt olvashatjátok.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu