Elképesztő, mit tud az Unreal Engine! [VIDEO]

Az idei GDC-n (a játékfejlesztők konferenciáján) az Epic Games komolyat villantott.

Az Unreal Engine 4 technológiájára építve például az Epic/CubicMotion/3Lateral/Vicon/Tencent kvintett (igen, itt is felbukkant a Tencent, nem csak a Ubisoftban!) egy olyan demót prezentált, amiben már erős előrelépés tapasztalható a digitális emberek megalkotásában. Igen: digitális emberekről van szó, és a technológiát már lehet is licenszelni játékokhoz és filmekhez. Siren tényleg megtévesztésig hasonlít egy élő lényre…

60 FPS-es, valós idejű arcanimáció a CubicMotiontől (akik 90 FPS-es sebességgel tudnak kétszáznál is több arcvonást követni), testanimáció a Vicontól, és az arcért magáért a 3Lateral technológiája felel. A CubicMotion lehetővé teszi, hogy egy élő színész egy játékban vagy mondjuk egy filmben valós időben szerepeljen, és eSporthoz is jó lehet (ráadásul felgyorsítja a filmgyártást, és olcsóbbá is teszi azt). A technológia a jövőkép szerint 2024-ben már gyakran fogunk digitális emberekkel interakcióba lépni.

Az Epic Andy Serkisből (Majmok bolygója, Gyűrűk ura) is csinált egy digitális változatot. Ebből két képet közölt maga a VentureBeat is, de videó is van:

Az Epic a valós idejű ray tracing (sugárkövetés) technológiáját is bemutatta… mégpedig Star Wars-témában. (Hmm…) Ebben az Epic az Nvidiával és a Disney ILMxLAB speciális effektekért felelős stúdiójával kollaborált, az eredmény pedig egészen ütős. Az Epic szerint az Unreal Engine, és a többi játékengine is filmekben használt eszköz lehet a jövőben, ugyanis ott lehet nagy szerepe a valós idejű sugárkövetésnek.

Az Unreal Engine tehát egészen komoly dolgokra is képes lehet pár éven belül. Reményteli-e a jövő?

Forrás: VentureBeatVentureBeatVentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu