Spider-Man: minden, amivel tegnap robbantott az Insomniac Games [VIDEO]

ELŐZETES – Tegnap délután öt órakor robbant az infóbomba – ezt most részletesen áttekintjük…

A PlayStation Blogon bukkant fel a bejelentés, hogy tényleg idén fog megérkezni a Pókember, és már több kiadást is bejelentettek, sőt, már a dobozképet is felfedték, ami azért durva, mert közel fél évre vagyunk még a rajttól… de íme a dobozkép:

Az alapkiadáson túl (amit digitálisan is természetesen meg lehet vásárolni) lesz egy Digital Deluxe változat is (80 dollár, szóval 80 euró, azaz kb. 25 ezer forint lesz), ami három új sztorifejezetet kínál a megjelenés után a City That Never Sleeps DLC-vel (új küldetések, ellenfelek, karakterek és ruházat Pókembernek – erre később még egy picit visszatérünk), és az amerikaiaknak postán kiküldött kitűző is jár – nekünk persze nem.

Lesz fizikai gyűjtői kiadás is, ami a Digital Deluxe összes tartalmán túl egy Steelbookot, egy matricát, egy, a Titan Books által készített kicsi művészi könyvet, illetve egy, a Gentle Giant által készített szobrot is kapunk – ezt nyáron (az E3 során?) fogják normálisan leleplezni a spoilerek miatt, ezért is fura még az a képen. Ára 150 dollár, úgyhogy errefelé 47-48 ezer forintnál fog kezdődni a beárazása…

Előrendelői bónuszok is járnak – ezek az összes kiadás esetében ugyanazok lennének. Három extra kosztüm lesz (ezek közül csak egyet, a Spider-Punkot fedték fel, a többi nyáron jön… E3 lesz ez, mondjuk!), de még a Spider-drónt és öt extra skillpontot kapunk a játékban, továbbá egy PlayStation Network avatart, és egy PlayStation 4-témát kapunk, amit Adi Granov, a képregény-fanoknak feltehetőleg ismerős személy tervezett.  Ez valamikor később fog megérkezni. Addig is egy trailer:

Ezzel itt el is intézhetnénk, de ez csak a felszín – a GameInformer magazinnak a Spider-Man van a legújabb szám címlapján, és így elég részletesen beszámoltak az Insomniac Games játékáról. Bryan Intihar, az Insomniac kreatív rendezője ezt nyilatkozta arról, hogy miként javítottak december óta Pókember lengedező utazási módszerén: „Már nyolc éve Pókember [a játékban Peter Parker], szóval finomította a közlekedését. Nem akartuk, hogy megállítsa a játékosok momentumát. Ha nekiütközöl egy épületnek, el/felfutsz rajta a szögtől függően. Ha feljutsz a csúcsra, két lehetőséged van: mehetsz tovább, ami egy ugrásba vezérel, vagy a csúcson beidőzítesz egy gombnyomást, ami előre katapultál, és így megőrzöd a lendületedet.” Ehhez hozzátette Ryan Smith, a rendező: „Ha van alattad egy épület, lefelé is lőhetsz pókhálót, hogy a lendület megmaradjon. Mindehhez van egy fizikai aspektus is. Ez egy másik hintamozdulatban végződik, hogy újra irányba kerülhess.”

A kosztümökről ezt nyilatkozta Jasinda Chew, az Insomniac művészeti rendezője: „Ha elgondolkodsz azon, hogy mennyire is működőképes az atlétikai öltözék, nos, ugyanazt a logikát emeltük át a mi ruházatunkhoz, ami támogat és hajlékonyságot kínál. Látni fogod, hogy több részből áll. Az egyik dolog, amiben eltértünk a klasszikus kosztümtől, az nem más, mint a vörös lábbelik hiánya. Ha 23 éves vagy, valószínűleg nem azt fogod hordani. Úgy gondoltunk, hogy ennek a korosztálynak inkább egy atlétikus cipő passzol. A másik dolog, amit megcsináltunk, az a ruha funkcionalitásának átgondolása. A kék részek kínálnak hajlékonyságot, és ahol igencsak képes [Pókember] a mozgásra. Minden, ami piros, vastagabb anyagból készült páncélzat céljából. Itt fog valószínűleg a legtöbbször találatot kapni, vagy itt súrlódhat neki egy épületnek, ahogy a városban közlekedik.”

Többfajta kosztüm lesz, ezeket gyorsan átnézzük. A klasszikus változat a szuperhősünkből „gőzgépet” csinál – az aktiválásával Pókember kezei tűzként fognak rövid ideig fényleni. A Noir képességeit nem tudni még, de itt egy kép róla – nekünk inkább szado-mazo ruhának tűnik…

A Spider-Punk (erről ugye egy oldallal korábban írtunk…) mintha az Insomniac előző játéka, a Sunset Overdrive által lett volna inspirálva: ezt viselve Pókember egy gitárt használ, amivel egy lökéshullámot generálva ledöntheti ellenfeleit a lábairól. Amúgy a hivatalos jellemzés szerint „egy ujjatlan farmerkabát alatt van, egy tucatnyi gombbal”, és ráadásul Pókember fején van pár tüske is. Tényleg punk… ja és lesz egy Wrestling, bírkózó kosztüm is. Hm. (Plusz ugye még kettő, ami az előrendelői bónuszban még kérdőjeles…) Sajátot is összerakhatunk – keverékek lesznek a filmekben, a képregényekben látottak és az egyedi tervezésű öltözékek között.

Mi a helyzet a többiekkel? Nos, Mary Jane játszható karakter lesz, így nem csak a jelenetek során fog felbukkanni, hanem egyedi játékmenete lesz a küldetései során. Erről Jon Paquette, az Insomniac vezető írója ezt nyilatkozta: „Ahogy a legtöbben mi is, az aljáról kezdte Mary Jane, és neki elég keményen fel kell dolgoznia magát. Szerencsés, hogy Pókember mellette van, nem? Van egy partnere, de ez egy bonyolult kapcsolat (ahogy a hozzá köthető történetek is). Mindkettejüknek nehéz, mert szeretik egymást. Kapcsolatban voltak, de mindketten a saját karrierjükre koncentrálnak.”

A City Never Sleeps DLC ugye három részből fog állni: mindegyik részletnek új főgonosza lesz, és külön küldetések, történetszál(ak?), kihívások és öltözések jönnek velük együtt. Az első egy múzeumban fog játszódni, a neve The Heist lesz – a Rablásban a Fekete macska lesz a főszereplő. (Vajon a háttérben felbukkanó Avengers Tower (Bosszúállók tornya) miatt fel fognak-e ők bukkanni? Lesz-e még itt meglepetés?)

Mikrotranzakciók lesznek-e? NEM. Lesz szintfejlődés? IGEN. Elég tapasztalati pontot összegyűjtve új skilleket nyithatunk meg, így fejlődhetnek képességeink (pl. a hálókkal való közlekedés sebessége). Lesz-e fotó mód? IGEN, ezt (is) többek között a Twitteren erősítette meg az Insomniac. HDR-támogatás? IGEN. Mind a PlayStation 4 (Slim), mind a PlayStation 4 Pro tudni fogja ezt – az erősebb Sony-konzol 4K-n tudja majd futtatni a játékot (nem tudni még, hogy natív, vagy felskálázva), de, „ahogy a Ratchet & Clank is”, 30 FPS lesz mindkét PlayStation 4 típuson.

Intihar a Game Informertől kapott egy halom (szám szerint 114) gyors kérdést, de ezekből kiragadjuk az új részleteket, amikről még nem esett szó: a játék története kb. néhány héten keresztül fog tartani, és New York városában a metrón keresztül tudunk a leggyorsabban utazni. A videó a Game Informer oldalán  található.

Ki fogja viszont Pókembert alakítani? Ezt is megtudtuk: Yuri Lowenthal lesz az. Őt játékokban hallhattuk már: Nikola Tesla a The Order 1886-ban, a herceg a Prince of Persiában, vagy például ő volt Yosuke Hanamura a Persona 4-ben. Animékben is feltűnt a hangja, de errefelé nagy eséllyel nem néz senki sem angol nyelven ilyesmit, úgyhogy ezt most nem nézzük át (akkor négy oldalnál lenne vége, és így is három és félnél tartunk…). A Twitteren erősítette meg, hogy köze van az Insomniac játékához – nem is kevés…

A végére hagytuk a megjelenési dátumot: SZEPTEMBER HETEDIKE. Kizárólag PlayStation 4-en. Pókszeptember…

Forrás: PlayStation Blog, WCCFTech, DualShockers, DualShockers, GameInformer

-PS4Pro-


Kiadó: Sony Interactive Entertainment

Fejlesztő: Insomniac Games

Stílus: Akció, kaland

Megjelenés: 2018. szeptember 7.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu