PlayStation 5: előrehaladott állapotban van az ex-PlayStation-főnök szerint

Andrew House, aki már nem a Sony Interactive Entertainment fejese, valamit tudhat.

A Polygon beszámolt a GamesBeat konferenciájáról, ahol Andrew House is részt vett. Ő megjegyezte, hogy a PlayStation 5 tervezése nagy eséllyel már előrehaladott állapotban van már, de emiatt nem fog még egyhamar megjelenni a konzol. Erre az a magyarázat, hogy a hardvergyártók azt szeretnék, hogy a konzolgenerációk ciklusa a lehető leghosszabb legyen – azaz minél hosszabb a konzolgeneráció, annál jobb.

„Nagyon is támogatom a konzolok hosszabb élettartamát! Világszerte sok piacon kevésbé vannak jelen és nem nagyon törnek be a piacra, holott olyan sok potenciál van rá. Ne feledjük el, hogy Kína még nagyban kihasználatlan [piac]!” – mondta House. (És tényleg: a kínai konzoltilalom után még van teendő arrafelé bőven a Sony/Microsoft/Nintendo triónak!)

House hozzátette, hogy a konzolgeneráció közepén megejtett frissítés (PlayStation 4 Pro, Xbox One X) miatt szerinte még bőven van tartalék a PlayStation 4-ben.

Akkor esélyes, hogy az a 2020-as PlayStation 5-megjelenés mégis reális lehet…

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu