Hollandia is nekimegy a lootboxoknak!

Európában is egyre hangosabbak a szerencsejátékra hajazó, véletlenszerű tárgyakat tartalmazó dobozok elleni hangok.

A holland játékhatóság négy játékot emelt ki, ami szerintük törvénybe ütköző szerencsejátékot tartalmaz. Ezek a FIFA 18, a DotA 2, a PlayerUnknown’s Battlegrounds és a Rocket League. Marja Appelman, a hatóság vezetője ezt nyilatkozta: „Úgy lettek megtervezve mint a szerencsejátékok, azzal az érzéssel, hogy majdnem nyertél bennük. Mindenféle vizuális- és hangeffekt van, ha kinyitsz egy lootboxot, így tendenciát mutathatsz fel, hogy játssz még velük. Minden játékcéget arra kérek, hogy a gyermekek ne férhessenek hozzá a lootboxokhoz, és hogy eltávolítsák a függőséget okozó elemeket.”

A problémájuk az, hogy a játékokban egyes tárgyakat (amiket a dobozokból is meg lehet szerezni) el lehet adni pénzért. A törvény szerint pedig ha a játékosok valós pénzt költenek arra, hogy esélyük legyen egy pénzt érő tárgyat megszerezni, az szerencsejátéknak minősül. Nyolc hetük van módosítani az üzleti modelljüket.

Viszont ha nincsen ez a fajta monetizáció, akkor máshogy kell pénzt szerezniük a fejlesztőknek/kiadóknak, akik több millió dollárt is elkölthetnek egy játékra (pl. szinkron költségek, marketing, a fejlesztők fizetése, stb.) – DLC-k, vagy rosszabb esetben áremelés is lehet ebből.

Ennek itt még tényleg nincsen vége.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu