Bevásárolt a Valve: övék a Firewatch fejlesztőcsapata!

Meglepő fordulat Gabe Newelltől – derült égből felvásárolták a Campo Santót.

A Campo Santo blogján olvasható a bejelentés, hogy a tizenkét főből álló csapat immáron a Valve alá dolgozik, de a decemberben bejelentett In the Valley of Gods nem került törlésre, hiszen azt továbbra is fejlesztik, de ez már Valve-címként készül.

A bejegyzés szerint a csapat szeret játékokat fejleszteni, illetve a szórakoztatásban is részt venni, legyen szó a cég futtatásáról vagy a Firewatch demóiról, amiket a 2016-os megjelenés előtt több rendezvényen is kiállítottak. A Valve-ban ugyanazt az érzést találták meg a munkamoráljukkal kapcsolatban, amit saját magukban is éreznek. Egy kis anekdotát is elmeséltek: 2015 elején az IGN-t látogatták meg, és ott találtak egy ki nem szállított Az év játéka díjat, amit 2011-ben a Portal 2 nyert meg. Onnan a Campo Santo elcsente a pezsgőt, és, őket idézve, „ez számunkra egyfajta hazatérés… legalábbis az üveg pezsgőért.”

Az eddig megszokott negyedéves jelentések és blogbejegyzések megmaradnak. Lehet, hogy erre gondolt akkor Gabe Newell, a Valve vezére, amikor is azt mondta, hogy fognak játékokat csinálni – talán a Campo Santo az első fecske, ami a Valve-ban köt ki…

Forrás: Campo Santo/Valve

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu