XMount: Remote Play okostelefonon? Megoldható!

Lassan tényleg eltemeti a PlayStation Vitát a Sony…

A Sony Japánban bejelentette az XMountot, amivel egy DualShock 4 kontrollerre csatlakoztathajuk az Xperia okostelefonokat, hogy így lehetőségünk legyen a Remote Play kiaknázására (így például ha nincsen Vitánk, akkor a toaletten tovább agyabugyálhatjuk azt a bosst…). Hivatalosan ezen Xperia modelleket támogatja az XMount: XZ1, XZ1 Compact, XZ Premium, XZs, XZ, X Compact, X Performance, Z5, Z5 Compact, Z5 Premium.

Látható lesz a kontrollerünkön a fénycsík is, és könnyen rácsúsztathatjuk az okostelefonunkat az XMountra, amiből nem fog váratlanul a földre pottyanni a mobil (ami így valószínűleg betört kijelzővel végezné). A terveket az MSY hozta létre, akik a Razerrel és a Thrustmasterrel is már együttműködtek.

Japánban 2018 júniusában fog megjelenni, nyugati bejelentésről hír még nincs. Ha a Sony okos, akkor meglépné, hogy minden okostelefont támogasson a Remote Play-jel, de mivel a cross-playt sem akarja a cég a Microsoft Xbox One-jával, esélyes, hogy itt sem valósul meg a bővítés…

Szóval már lassan a hazai pályán is kezdi leépíteni a Vitát a Sony? (Jó, valahol érthető is – 2011 végén jött ki ott a handheld…)

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu