Belgium is kiáll a lootboxok ellen!

Egy újabb állam mondta ki: a lootboxok szerencsejátéknak minősülnek!

Csak néhány napja volt az, hogy a hollandok több játékban is szerencsejátéknak nevezték a lootboxokat (erről írtunk is), és most már a szomszédjuk is megelégelte a dobozokat. Több játékot vizsgáltak (FIFA 18, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive, Star Wars: Battlefront II.), és mindössze egy  játékot találtak törvényesnek – a Battlefront II csak azért úszta meg, mert abból az Electronic Arts kivette a lootboxokat…

A belga játékhatóság jelentése itt található. Koen Geens, a belga igazságügyi miniszter, aki amúgy tavaly novemberben a hatóságot már kérte a Star Wars: Battlefront II megvizsgálására (erről is talán írtunk), azt mondja, hogy a kiadóknak (Electronic Arts, Activision Blizzard, Valve…) ki kellene venniük a lootboxokat, vagy nyolcszázezer eurós pénzbüntetést (ez úgy negyedmilliárd forint…) és öt évnyi börtönbüntetést kaphatnak… sőt, ha kiskorúak is érintettek, akkor az egészet megduplázhatják!

Határidőt a VG247 sem talált a hatóság jelentésében. Mindenesetre Geens elbeszélgetne a kiadókkal és fejlesztőkkel a témáról.

Ebből még valami biztosan történni fog.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu