Maradona pereli az Electronic Arts-ot, mert rosszul használták fel a képét

Az argentin ex-futballista korábban a PES 2017 miatt is perelte a Konamit.

Diego Armando Maradona egy elég furcsa üggyel kereste fel az ügyvédeit, amely a FIFA 18-at érinti. Ahogy a képen is látni, a régi argentin csodacsatár a Juventus reklámbannerjei között szerepel abban az esetben, ha a Nápoly és Juventus mérkőzik egymás ellen, miközben Maradona pont a Nápoly csatára volt évekig.

„Ilyen hibákat egyszerűen nem lehet elkövetni, főleg, ha egy ennyire ismert videojátékról van szó. Már fel is vettem a kapcsolatot az ügyvédeimmel, hogy elintézzék ezt az ügyet – olvashatjuk az Eurosport Italia cikkében.

Nem ez az első eset, hogy az egykori híres futballsztár pereskedik futballszimulátorok kiadóival: legutóbb a Konamit perelte, mert a beleegyezése nélkül használták fel az arcképét a PES 2017-ben. Az a hercehurca több hónapig tartott, míg végül a Konami beleegyezett, hogy 2020-ig aláírjon Maradonával erről egy szerződést (nyilván egy kemény összeg kifizetése fejében.)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu