PlayStation 4: újabb kiadós növekedés, de lassulásra készül a Sony

Új eladási adatokkal jelentkezett a japán cég.

A pénzügyi év közel egy hónapja ért véget, és az eredményeit a Sony itt közölte a 2017-es utolsó negyedévről (2018 január-március). Ebben az időszakban 2,5 millió PlayStation 4-et szállítottak a boltokba, ami 0,4 millióval kevesebb az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A 2017 április-2018 március közötti üzleti év során 19 milliót szállítottak ki a konzolból, ami egy millióval kevesebb az azt megelőző évvel összevetve.

Eladott PlayStation 4-ekből pedig 76 milliónál tart a Sony, aki most már biztosan a csúcson túl jár (bővül a felhasználói bázis, ezt már csak úgy tudná komolyabban megtolni, ha árat csökkent, esetleg a PlayStation 4 Pro lesz az egyedül kapható modell).

A 2018. április 1-2019. március 31. közötti évre 16 millió PlayStation 4-et szeretne kiszállítani a Sony, amivel 95 millióra srófólná fel a konzol eredményeit – ebből ki is számolható, hogy 79 milliónál jár jelenleg a már jó négy és fél éve megjelent PlayStation 4 és annak összes variánsa (az alap változat mellett a PlayStation 4 Slim és a PlayStation 4 Pro).

Ezt viszont ellensúlyozza a Sony azzal, hogy a játékokból több eladást remél (és ez érthető is – a Spider-Man, God of War, Detroit: Become Human hármas húzhat is rendesen a mérlegen). Ha már játékok, ebből 246,9 milliót adtak el az utóbbi üzleti évben, és ez 29 millióval nagyobb az egy évvel korábbi adathoz képest. A PlayStation Plus-előfizetők száma is megemelkedett 34,2 millióra – itt is 7,8 milliós növekedésről beszélhetünk.

A közel egy hónapja elstartolt üzleti évre 2,3%-os csökkenést remél az eladásokból származó jövedelemtől a Sony (kevesebb konzol eladás, a pénznemek váltása miatt, de a hálózatos, azaz a PlayStation Networkös eladásból növekedést remélnek), és a profitból is többet várnak 12,5 milliárd yennel (~29,6 milliárd forinttal).

Szóval a Sony túl van a csúcsán, és emiatt érthető is a PlayStation 5-re való koncentrálás. Talán előhúznak az E3-ra egy újabb árcsökkentést?

Forrás: Sony, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu