God of War: egy hét kellett egy nagy titok megtalálásához! [VIDEO]

A játékosok ügyesek – ezt nem vitatjuk.

Ráadásul nem is egy olyan titokról van szó, amit mindenki kapásból felismert volna, ugyanis a SIE Santa Monica játékának gyűjtői (Stone Mason Edition) kiadásával kapcsolatban dugtak el egy elég ügyes dolgot a fejlesztők: ez a változat ugyanis egy vászontérképet is tartalmaz, és ezen rejtettek el rúnákat.

BRKsEDU elkezdett utánajárni, hogy az Eldar Futhark ábécét tartalmazó írás mit is jelent a térkép bal oldalán. Spoiler, spoiler, csak saját felelősségre érdemes megnézni a következő képet, különben érdemes átgörgetni rajta, vagy akár most azonnal ellépni az oldalról, mert innentől többnyire spoilerezni fogunk…

A felirat ezt jelenti (nincsen benne központozás, azt mi tettük bele):

„Brok és Sindri, a kiváló kovácsok átutaztak Midgard földjén, hogy ezt a nagyszerű térképet megalkossák Faye-nek, egy óriásnőnek. Egy rejtélyes kincset találtak az utazásuk végén a köztük levő helyszínen. Sajnos a testvérek rögvest elfelejtették a kincs hollétét. Brok visszament és Sindrit vádolta a kincs elvesztésével. Sindri is visszament, de tisztán tudta, hogy Brok hibája az, hogy nem találták meg újra. A kincs sosem lett fellelve, és egyik testvér sem beszélt azóta a másikkal.”

A Redditesek kitalálták, hogy a köztük levő helyszín a Muspelheim-torony lenne, Tyr temploma alatt. Itt újra belép a képbe a vászontérkép, aminek ezúttal a tetején levő utasításokat fordítjuk le, újra központozással helyreállítva: „A nagy kincs fellelése érdekében állj az arany körben és nézz egyenesen Tyr temploma felé. Most nézz a bal oldali üstre. Nézz vissza a templomra, majd a jobb oldali, utána újfent a bal oldali üstre.

Ezek után nézz előre újra Tyr temploma felé. Most nézz le a földre, majd fel a jobb oldali üstre, aztán a bal oldalira, végül tekints újra Tyr templomára, hogy az elfeledett kincset megtaláld.”

A jutalom: a Forbidden Grip of the Ages, ami megnöveli Kratos statjait és az R1-es kombója végére egy extra hullámot is rak. A videóban látható, hogy miről is beszélünk:

Cory Barlog, a játék rendezője gratulált is Twitteren. Amúgy a God of War jóformán naponta kap új patcheket. Most már az 1.17-esnél tart – a 16-os HDR-es hibákat küszöbölt ki, a 17-esről pedig fogalmunk sincs, hogy pontosan mit is művel. A Photo mód mikor jön?

Forrás: Polygon

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu