Menu

Phantoml0rd vs. Twitch: visszaperel a streamelő oldal!

James „Phantoml0rd” Varga beperelte a Twitchet. Most az Amazon által birtokolt oldal visszavágott.

Korábban írtunk már arról, ahogy Phantoml0rd nekiment a Twitchnek, miután állítólag ő birtokolta a CSGOShuffle weboldalt, amin Counter-Strike: Global Offensive skinekkel lehetett szerencsejátékot űzni. Varga szerint hamis állításokra hivatkozva lett kitiltva a Twitchről, ami őt bűnbakként mutatta fel, mert szerinte más Twitch-csatornákon továbbra is folytatódik a csalás a CSGO fegyverskinekkel.

A Polygon arról ír, hogy a Twitch ezt megelégelte. Az ellenper szerint Vargát egy éven keresztül többször is figyelmeztették és megbüntették, mivel olyan tartalmakat közvetített, amit a szerződése tiltott. „A legjelentősebb, hogy egy szerencsejáték-weboldalt hirdetett többször is, amiben egyrészt nem közölte, hogy pénzügyileg milyen köze van hozzá, másrészt pedig a jackpotot úgy módosította, hogy a Twitchről szerzett felhasználói ellen működjön, harmadrészt pedig az érintett játék kiadójának a szabályzatát megsértette, ami akár illegális is lehetett,” írja a dokumentum, ami itt olvasható.

„Ezekkel a promóciókkal Varga úr megsértette a Twitch-csel kapcsolatos szerződésbeli kötelezettségeit, és anyagilag direkt tévedett, hogy becsapja a Twitchet és annak felhasználóit. Emiatt a Twitch helyre szeretné hozni a károkat, amiket Varga úr okozott,” teszi hozzá a vádirat.

A felfüggesztés előtti két hónapban kilenc alkalommal rúgta fel a szerződésben leírtakat Varga a vádirat szerint, mégpedig „szexuálisan stimuláló, önkárosító, és rasszista szimbólumokat tartalmazó” tartalommal a skin-szerencsejátékon felül. És ez még nem minden: a vádirat messze nem azt állítja, amit Varga (aki szerint 2017 januárjában tájékoztatták a kitiltás okáról – öt hónappal a felfüggesztése után módosította a Twitch felfüggesztés okát a csaló előfizetők helyett nem videojáték tartalomra): „A felfüggesztés előtti napok során a Twitch képviselői személyesen megtárgyalták Varga úr ismételt szabálysértéseit, a skinek nyereményjátékát, és az információkat, ami Varga úr CSGOShuffle-höz köthető kapcsolatára vonatkozik, és lehetőséget adtak neki arra, hogy megmagyarázza a helyzetét, de ő senkivel sem próbált kapcsolatot létesíteni a Twitchtől a csatornája felfüggesztésével kapcsolatban 2016 decemberéig, négy hónappal a felfüggesztése és egy hónappal azután, hogy a Washington nyugati kerületében ellene benyújtott, majd megszüntetett jogkérelmet elutasították a törvénykezés hiánya miatt.”

Az Amazonnak pedig van pénze jó ügyvédekre – ezt az ellenpert (ami anyagiakat is követel!) Phantoml0rd nagy eséllyel be fogja bukni…

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu