Phantoml0rd vs. Twitch: visszaperel a streamelő oldal!

James „Phantoml0rd” Varga beperelte a Twitchet. Most az Amazon által birtokolt oldal visszavágott.

Korábban írtunk már arról, ahogy Phantoml0rd nekiment a Twitchnek, miután állítólag ő birtokolta a CSGOShuffle weboldalt, amin Counter-Strike: Global Offensive skinekkel lehetett szerencsejátékot űzni. Varga szerint hamis állításokra hivatkozva lett kitiltva a Twitchről, ami őt bűnbakként mutatta fel, mert szerinte más Twitch-csatornákon továbbra is folytatódik a csalás a CSGO fegyverskinekkel.

A Polygon arról ír, hogy a Twitch ezt megelégelte. Az ellenper szerint Vargát egy éven keresztül többször is figyelmeztették és megbüntették, mivel olyan tartalmakat közvetített, amit a szerződése tiltott. „A legjelentősebb, hogy egy szerencsejáték-weboldalt hirdetett többször is, amiben egyrészt nem közölte, hogy pénzügyileg milyen köze van hozzá, másrészt pedig a jackpotot úgy módosította, hogy a Twitchről szerzett felhasználói ellen működjön, harmadrészt pedig az érintett játék kiadójának a szabályzatát megsértette, ami akár illegális is lehetett,” írja a dokumentum, ami itt olvasható.

„Ezekkel a promóciókkal Varga úr megsértette a Twitch-csel kapcsolatos szerződésbeli kötelezettségeit, és anyagilag direkt tévedett, hogy becsapja a Twitchet és annak felhasználóit. Emiatt a Twitch helyre szeretné hozni a károkat, amiket Varga úr okozott,” teszi hozzá a vádirat.

A felfüggesztés előtti két hónapban kilenc alkalommal rúgta fel a szerződésben leírtakat Varga a vádirat szerint, mégpedig „szexuálisan stimuláló, önkárosító, és rasszista szimbólumokat tartalmazó” tartalommal a skin-szerencsejátékon felül. És ez még nem minden: a vádirat messze nem azt állítja, amit Varga (aki szerint 2017 januárjában tájékoztatták a kitiltás okáról – öt hónappal a felfüggesztése után módosította a Twitch felfüggesztés okát a csaló előfizetők helyett nem videojáték tartalomra): „A felfüggesztés előtti napok során a Twitch képviselői személyesen megtárgyalták Varga úr ismételt szabálysértéseit, a skinek nyereményjátékát, és az információkat, ami Varga úr CSGOShuffle-höz köthető kapcsolatára vonatkozik, és lehetőséget adtak neki arra, hogy megmagyarázza a helyzetét, de ő senkivel sem próbált kapcsolatot létesíteni a Twitchtől a csatornája felfüggesztésével kapcsolatban 2016 decemberéig, négy hónappal a felfüggesztése és egy hónappal azután, hogy a Washington nyugati kerületében ellene benyújtott, majd megszüntetett jogkérelmet elutasították a törvénykezés hiánya miatt.”

Az Amazonnak pedig van pénze jó ügyvédekre – ezt az ellenpert (ami anyagiakat is követel!) Phantoml0rd nagy eséllyel be fogja bukni…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu