Újabb koporsószög a PlayStation Vitának!

Aki eddig kételkedett a Sony terveiben, most már nagy eséllyel nem fog.

A Kotaku birtokába jutott egy email, amiben a Sony Interactive Entertainment a fejlesztőivel egy viszonylag lesújtó hírt közölt: az észak-amerikai régióban és Európában egyaránt hamarosan leállításra fognak kerülni a PlayStation Vitás játékkártyák gyártása!

Hivatalosan a 2018-as üzleti év végéig fog ez bekövetkezni, ami azt jelenti, hogy legkésőbb 2019. március 31-éig még gyárthatják a játékokat, de utána már csak digitális értékesítésre számíthatunk (kivéve, ha például a Limited Run, ami kisebb példányszámban kiad lemezes/fizikai módon játékokat, ilyesmire vállalkozik…). Legkésőbb június 28-áig a fejlesztőknek le kell adniuk a játékaikat a gyártáshoz, és február 15-e után már nem rendelhetnek (újra)gyártást sem.

Ezt az információt a Sony meg is erősítette a Kotakunak, tehát már nem pletyka az egész. Tény, a PS Vita már több mint hat éves, de azért nem ilyen halált érdemelne a handheld

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu