Újra bejelentésre került a S.T.A.L.K.E.R. 2!

Egyszer már megpróbálkoztak vele a srácok… hátha összejön másodszorra!

A S.T.A.L.K.E.R. történelme kicsit kaotikus – az első játék, a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl 2007-ben jött ki, de előtte több éven át is úgy tűnt, hogy a GSC Game World ekkor, vagy akkor, esetleg amakkor végre kiadja a kezei közül a csernobili katasztrófát horrorá fejlesztő kalandozást. A túlélő horror kapott még két játékot (Clear Sky, Call of Pripyat), de egyik sem volt S.T.A.L.K.E.R. 2-nek nevezve.

Nos, ennek még bonyolultabb története van – 2010-ben lett bejelentve, és eredetileg 2012-ben jött volna ki, ám az eredeti fejlesztőcsapat eltávozott a GSC Game World-től, megalapítva a Vostok Gameset, akik először egy F2P MMOFPS-t, a Survariumot hozták össze, majd a Kickstarteren próbálkoztak egy nem-S.T.A.L.K.E.R.-rel (Areal – a pénz összejött rá, de két nappal a kampány vége előtt fel lett függesztve valamiért…), most pedig a Fear The Wolveson dolgoznak (S.T.A.L.K.E.R. + battle royale…)

A S.T.A.L.K.E.R. 2-n viszont a GSC Game World dolgozik (újra?), de a Call of Pripyat óta csak a Cossacks 3-at adták ki. A S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenése pedig megintcsak vicces: 2021-re tűzték ki! Hátha ezzel nem csúsznak több évet, lol.

A játék weboldala itt található, a mi kétkedésünk pedig a fentebbi bekezdésekben. Ez a GSC Game World már nem AZ a GSC Game World… viszont 2021 gyanús. Csak nem konzolokra is érkezni fog majd a játék? PlayStation 5, új Xbox? Nem kizárt…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu