Resident Evil 2 Remake: a Resident Evil 7 engine-jét fogja használni?

A már 2015-ben bejelentett Resident Evil 2 remake a Capcom egyik legtitkoltabb játéka lenne… (a másik pedig talán a Devil May Cry 5 volna)

A Rely On Horror tett közzé pár pletykát a Resident Evil 2 remake-jéről (ami tehát nem csak egy arcfelvarrás lenne, amit az első rész és a 0 kapott). Az egyik részlet az, hogy szerintük a Resident Evil 7 engine-jén futna a 2 remake, és az alap/Slim PlayStation 4 esetében a cél a 1080p felbontás és a 30 FPS frame-rate lenne, míg a PlayStation 4 Pro-val a natív 4K és a 60 FPS lenne a kitűzött cél, igaz, a dinamikus skálázással lejjebb is mehet a felbontás a stabilabb frame-rate érdekében.

A kameranézet elvileg hasonló lenne a Resident Evil 4-ben látottakhoz (kamera a váll felett), viszont pár jelenet inkább filmszerűbb, fixált kameraállást alkalmazhat. A „realisztikusabb” megközelítéstől is eltávolodhat a Capcom (Chris Redfield ugyanis nem nagyon nézett ki úgy a 7-ben, ahogy azt megszokhattuk), így Leon, a több plusz kosztümöt kapó Claire és a többiek inkább hajaznak majd „klasszikus” 1998-as énjükre.

A játék hosszabb lenne az eredetihez képest, ugyanis új jeleneteket és forgatókönyveket (mindkét karakternek eredetileg kettő volt: A és B) tervez a Capcom hozzácsapni a Resident Evil 2 Remake-hez, ami fejlesztéséhez elvileg a japánok leszerződtettek pár illetőt, aki anno a széria 2-es és 4-es számú részén dolgozott. Lehet, hogy Shinji Mikaminak, a franchise atyjának (aki azóta már a Tango Gameworksnél hozta össze a The Evil Withint) köze van a remake-hez? Korábban mondott egy olyat, hogy szívesen dolgozna a Resident Evilen…

A Rely on Horror azzal zárta sorait, hogy az E3-on elvileg kinn lesz a játék, ami egybehangzik a Capcom terveivel (egy be nem jelentett akció-kalandjátékot terveznek kivinni Los Angelesbe). Majd meglátjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu