Menu

Nem Rust-klón lesz a Fallout 76? [VIDEO]

Az új Fallout bejelentésére reagáltak néhányan a saját módjukon.

De mi az a Rust? A Facepunch Studios túlélő multiplayer-játéka, ami a Steamen idén startolt el. Az ehhez való összehasonlításokat próbálta megállítani Dennis Mejilones az Instagramon, aki a Bethesda Game Studiosnál senior karakterművészként a Fallout 4-en és a The Elder Scrolls V: Skyrimon is dolgozott. „Mielőtt elpusztítod a fejed, várj, mielőtt többet megtudsz [a Fallout 76-ról]. Nekem is több idő kell, hogy elpusztíthassam az emberiséget, szóval legyél türelmes… utálnám, ha kihagynád – szerintem nem fogsz [benne] csalódni!”

Állítólag a Fallout 5-nek ágyaz meg (!), a Fallout 4 enginejének frissebb kiadását használja, erősebb fókusz lesz az építésen és a fegyverek improvizálásán a 4-hez képest, mobilos appal érkezik (?!), hat frakciója lesz, amiből hármat a korábbi játékokból ismerhetünk majd. Korlátozott modtámogatása lesz (Creation Club…). Harold és Maxson is feltűnik benne… és ami még érdekes lehet: egy The Elder Scrolls bejelentés az E3-on. Ezeket a Redditen nem találtuk meg, de az ActuGaming megmentette ezeket.

Jason Schreier, aki a Kotakunál az első (nem hivatalos) információkat közölte a játékról (és ezt mi is lehoztuk…), a Twitteren alátámasztott Mejilones gondolatmenetének: „Szerintem nem Rust-klón. Úgy gondolom, hogy egy egyedi, kooperatív, bázisépítős, stb. multiplayer RPG lesz, amit a DayZ, a Rust, az ARK: Survival Evolved, stb. inspirált.” A tegnapi elképzelésünket is rögtön lecsapta: „Nem lesz battle royale játék. Multiplayer, de továbbra is Bethesda Game Studios-játék. Nyugodtan lehet várni tőle történetet, küldetéseket, ilyesmit.”

Amúgy a Rustra való utalás sem véletlen: a 4chanen már december végén (!) is ezt írta valaki: „Fallout 76, egy Fallout-témájú Rust-klón, hamarosan érkezik”, aztán május közepén „Nem tudom, hogy az E3-on lesz-e. A neve Fallout 76 és az ünnepek alatt hallottam róla.”, majd 29-én „a pálya egy államközi autópálya mellett van, de többet nem tudok róla”.

Amúgy a The Verge arról számolt be, hogy a Bethesda egy 24 órás élő közvetítés során (ez volt korábban a hét folyamán) két millió nézőt vonzott a képernyők elé. Ezt Todd Howard közölte, aki egy kis ideig felbukkant a Vault Boy-bábus, Please Stand By-tévés streamben. „Több mint két millió egyedi nézőnk volt a stream során, hogy nézzenek… nem tudom, valamit!” – mondta Howard, aki nagy eséllyel a The Elder Scrolls VI-on dolgozik csendben.

A Fallout 76 bejelentésére a TheYadda nevű Reddit-felhasználó úgy reagált, hogy megivott egy teljes üvegnyi Tabascót. Magyarul? Csípős paprikaszósz. Még nézni is fáj! (Amúgy azért itta meg, mert egy Fallout 3 remaster bejelentésre fogadott… és ezt ugye bebukta.)

Forrás: WCCFTech, ActuGaming, GamesIndustry, VG247

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Rikku (Final Fantasy X)

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu