Nem Rust-klón lesz a Fallout 76? [VIDEO]

Az új Fallout bejelentésére reagáltak néhányan a saját módjukon.

De mi az a Rust? A Facepunch Studios túlélő multiplayer-játéka, ami a Steamen idén startolt el. Az ehhez való összehasonlításokat próbálta megállítani Dennis Mejilones az Instagramon, aki a Bethesda Game Studiosnál senior karakterművészként a Fallout 4-en és a The Elder Scrolls V: Skyrimon is dolgozott. „Mielőtt elpusztítod a fejed, várj, mielőtt többet megtudsz [a Fallout 76-ról]. Nekem is több idő kell, hogy elpusztíthassam az emberiséget, szóval legyél türelmes… utálnám, ha kihagynád – szerintem nem fogsz [benne] csalódni!”

Állítólag a Fallout 5-nek ágyaz meg (!), a Fallout 4 enginejének frissebb kiadását használja, erősebb fókusz lesz az építésen és a fegyverek improvizálásán a 4-hez képest, mobilos appal érkezik (?!), hat frakciója lesz, amiből hármat a korábbi játékokból ismerhetünk majd. Korlátozott modtámogatása lesz (Creation Club…). Harold és Maxson is feltűnik benne… és ami még érdekes lehet: egy The Elder Scrolls bejelentés az E3-on. Ezeket a Redditen nem találtuk meg, de az ActuGaming megmentette ezeket.

Jason Schreier, aki a Kotakunál az első (nem hivatalos) információkat közölte a játékról (és ezt mi is lehoztuk…), a Twitteren alátámasztott Mejilones gondolatmenetének: „Szerintem nem Rust-klón. Úgy gondolom, hogy egy egyedi, kooperatív, bázisépítős, stb. multiplayer RPG lesz, amit a DayZ, a Rust, az ARK: Survival Evolved, stb. inspirált.” A tegnapi elképzelésünket is rögtön lecsapta: „Nem lesz battle royale játék. Multiplayer, de továbbra is Bethesda Game Studios-játék. Nyugodtan lehet várni tőle történetet, küldetéseket, ilyesmit.”

Amúgy a Rustra való utalás sem véletlen: a 4chanen már december végén (!) is ezt írta valaki: „Fallout 76, egy Fallout-témájú Rust-klón, hamarosan érkezik”, aztán május közepén „Nem tudom, hogy az E3-on lesz-e. A neve Fallout 76 és az ünnepek alatt hallottam róla.”, majd 29-én „a pálya egy államközi autópálya mellett van, de többet nem tudok róla”.

Amúgy a The Verge arról számolt be, hogy a Bethesda egy 24 órás élő közvetítés során (ez volt korábban a hét folyamán) két millió nézőt vonzott a képernyők elé. Ezt Todd Howard közölte, aki egy kis ideig felbukkant a Vault Boy-bábus, Please Stand By-tévés streamben. „Több mint két millió egyedi nézőnk volt a stream során, hogy nézzenek… nem tudom, valamit!” – mondta Howard, aki nagy eséllyel a The Elder Scrolls VI-on dolgozik csendben.

A Fallout 76 bejelentésére a TheYadda nevű Reddit-felhasználó úgy reagált, hogy megivott egy teljes üvegnyi Tabascót. Magyarul? Csípős paprikaszósz. Még nézni is fáj! (Amúgy azért itta meg, mert egy Fallout 3 remaster bejelentésre fogadott… és ezt ugye bebukta.)

Forrás: WCCFTech, ActuGaming, GamesIndustry, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu