Menu

Bloodstained: Curse of the Moon – Egy méltó utód

TESZT – A Bloodstained: Curse of the Moon az 505 games által kiadott Bloodstained: Ritual of the night cimű atomsikeres kickstarter projekt ”bonusz track”-jeként jött létre Koji Igarashi (Castlevania sorozat) és az Inti creates irányítása alatt. A stúdió egyébként ex-Capcom tagokból verbuválódott, tehát nem újkeletű nekik a retro stílus. Nem kisebb videójáték címek fűződnek a nevükhöz, mint a Megaman Zero vagy a Megaman ZX.

 

A Bloodstained: Curse of the Moon egy klasszikus 8 bites, 2 dimenziós, félig lineáris platformjáték erősen a Castlevania 3: Dracula’s Course részére hajazó stílussal. A játék Nintendo Switch, 3DS, PS4, PS Vita(Armature studio), Xbox One és május 24-én PC platformokra jelent meg.Én a legújabb PC-s változatot vettem szemügyre.

BloodstainedCotM4

Zangetsu

Egy Zangetsu nevű harcossal fogjuk átverekedni magunkat démonok, szörnyek és… még nagyobb szörnyek hadain, hogy elérjük a démoni fenyegetettség középpontját- a sötét kastélyt. Kalandjaink során további három hőssel fogunk találkozni, akiket az első nagyobb ellenségek kardélre hányása után tudunk majd a szövetségeseinkké tenni és különböző, a végigjátszáshoz nélkülözhetetlen képességekkel segítik majd utunk gördülékenyebbé tételét.

Miriam ostorcsapkodásaival és gyorsaságával, Alfreddal az alkimistával, aki varázslatai révén segít majd minket és Gebellel az alakváltóval, akivel kedvünkre denevérré változhatunk, ha éppen ez kell majd a továbbjutáshoz. A játék során bármikor váltogathatunk a karakterek között, ha szükségét érezzük, kihasználhatjuk az éppen előnyt élvező hősünk adottságait és életerőjét. A különleges fegyverek vagy képességek használatához a szokásos mana (itt fegyverpontok), azaz a kis kék üvegcséből származó, az életerőnk újra töltéséhez a health azaz a kis szív alakú ikonok felszedegetésből származó pontok járulnak hozzá, amiket ez esetben érdemes a karakterek cserélgetésével begyűjteni, hogy mindig minden hősünk 100%-os szinten álljon készenlétben ha szükség van rá.

bloodstained curse of the moon

2-3 óra

Casual nehézségi szinten végtelen lehetőségünk van próbálkozni, az összes karakterünk halála után is csak az aktuális checkpoint-ig dob vissza minket a játék. A fősztori jatékmenete kb. 2-3 órát vesz el az életünkből, de ha teljesen ki akarjuk maxolni, elérheti akár a dupláját is. A pályákon különböző útvonalakon haladhatunk ,a bossfight-ok nagyon jól kitaláltak, egymástól lényegesen eltérő taktikát igényelnek. A játékban végigjátszások után oldhatjuk fel a nehézségi fokozatokat és a sztori végkimenetelei is ezáltal fognak kissé átalakulni, kiteljesedni. Mindez eléggé változatossá teszi ahhoz, hogy jó pár órára a gép elé szegezzen minket.

Ez egyébként korántsem lesz egyszerű, elégszer fogjuk alulról szagolni azt a bizonyos ibolyát. A játékhoz erősen ajánlott a kontroller használata, mint ahogy azt a program első körben fel is ajánlja nekünk. Támogatja a 16:9 es 4:3as megjelenítést, a képminőség jelentősen szebb a neves elődökhöz kepést. A zenék zseniálisak és folyamatosan fenntartják a hangulatot. A játékmenet kicsit gyorsabb, mint a klasszikus NES gépeken- ami egyébként kifejezetten tetszett, pörgősebb lett tőle, még ha ez nem is annyira autentikus.

Klasszikusok rajongóinak

A játék mindenképpen ajánlott kategória a műfaj szerelmeseinek, ha sokat fújkáltad anno a NES kazettákat és bőrkeményedésed lett az piros A-gombtól…nem fog csalódást okozni.

-Raven-

Pro:

+ Igazi 8bites Castlevania feeling
+ Hatalmas bossharcok
+ Hatalmas retró hangulat

Kontra:

– Rétegjáték és valószínűleg nem fog mindenki könyvtárában helyet kapni
– Néhol idegesítően nehéz
– Lehetne hosszabb


Kiadó: 505 games

Fejlesztő: Inti Creates

Stílus: 2D platformer

Megjelenés: 2018. május 24.

TESZT - A Bloodstained: Curse of the Moon az 505 games által kiadott Bloodstained: Ritual of the night cimű atomsikeres kickstarter projekt ''bonusz track''-jeként jött létre Koji Igarashi (Castlevania sorozat) és az Inti creates irányítása alatt. A stúdió egyébként ex-Capcom tagokból verbuválódott, tehát nem újkeletű nekik a retro stílus. Nem kisebb videójáték címek fűződnek a nevükhöz, mint a Megaman Zero vagy a Megaman ZX.   A Bloodstained: Curse of the Moon egy klasszikus 8 bites, 2 dimenziós, félig lineáris platformjáték erősen a Castlevania 3: Dracula's Course részére hajazó stílussal. A játék Nintendo Switch, 3DS, PS4, PS Vita(Armature studio), Xbox One…
A játék mindenképpen ajánlott kategória a műfaj szerelmeseinek, ha sokat fújkáltad anno a NES kazettákat és bőrkeményedésed lett az piros A-gombtól...nem fog csalódást okozni.

Bloodstained: Curse of the Moon

Játékmenet - 8.2
Grafika - 8.8
Történet - 8.7
Zene/Audio - 9.2
Hangulat - 8.5

8.7

KIVÁLÓ

A játék mindenképpen ajánlott kategória a műfaj szerelmeseinek, ha sokat fújkáltad anno a NES kazettákat és bőrkeményedésed lett az piros A-gombtól...nem fog csalódást okozni.

User Rating: Be the first one !

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu