[E3 2018] Sekiro: Shadows Die Twice: merőben eltér a Souls játékoktól! [VIDEO]

A zárt ajtós bemutatóból meg lehetett tudni pár érdekes dolgot…

A PCGamernek lehetősége volt kipróbálni a FromSoftware új játékát, amit majd az Activision (Blizzard) fog kiadni. Egy akció-kaland játékról van szó, nem egy RPG-ről. Nincsenek statok, páncél, fegyverek, osztályok és multiplayer sem! Prosztetikus kellékeink lesznek ehelyett, és ezeket a Shinobi műszervünkre rakhatjuk. A játék egy újragondolt, XVI. századi Sengoku-korszakban fog Japánban játszódni, és a szekciókra bontott, expanzív világot szabadon felfedezhetjük. Egy névtelen shinobit fogunk irányítani, akinek célja egy misztikus családfával rendelkező lord megvédése lesz – egy szamuráj levágta az egyik karját már, ezért a műszerv.

Ha egy katana van a jobb kezünkben, a bal oldali műkarba több dolgot pakolhatunk. Egy baltával pajzsot törhetünk, egy kis robbanó töltettel elkábíthatjuk ellenfeleinket, egy fáklyával meggyújthatjuk őket, egy pajzssal védekezhetünk. Ezeket együtt is használhatjuk, így például a katanánkat meggyújthatjuk. Lesz valami pénznem is, de eltérő lesz a Souls és a Bloodborne játékokétól, egyfajta felszerelésfejlesztésre használható valami lesz.

A környezet függőlegesen lett építve. Egy csáklyával háztetőkre, vagy mondjuk sziklák tetejére lehet feljutni, és ezt a csáklyát harcok során is használhatjuk. A harcrendszer a testtartásunkon alapul: bár az ellenfeleink blokkolhatják támadásainkat, veszítenek eközben a tartásukból. Ha elég sokat veszítenek, egy halálos támadással kiiktathatjuk őket, de mi is hasonlóan járhatunk. Viszont ha tökéletesen védekezünk, ettől is testtartást rontanak ellenfeleink. A karakterünk feje felett felbukkanó Kanji szimbólumok több módon segíthetnek, egy, a veszélyt jelző karakter révén tudhatjuk, hogy ellenfelünk egy speciális támadást készül bevetni. A demóban látott bossfight, a Corrupted Monk (női karakter egy naginatával) esetén is ezek a Kanji karakterek segítenek a védekezés, kikerülés párosában. Fontos lesz az ellenfelünk animációinak megtanulása – például lesz védhetetlen mozdulatuk, amivel padlóra küldhetnek minket, de ha ugrunk, ezzel kiküszöbölhetjük azt.

A „könnyed” lopakodó mechanikával csendben kiiktathatjuk az ellenfeleinket, falhoz állhatunk, lelóghatunk a szegélyekről, vagy fűben lapulhatunk, hogy észrevétlenül maradjunk – ha valaki a közelünkbe jön, kivégezhetjük őket így. Persze a szituációkat több módon is meg lehet majd közelíteni: ha lesz egy hölgy, aki az őröket riasztaná, kiiktathatjuk őt, mielőtt ez bekövetkezhet. Több szekció „macska-egeres” lesz, ahol egy nagy szörny jön utánunk – például ki kell várni a megfelelő pillanatot a továbbhaladásért. Ezeket a PCGamer környezetbeli puzzle-knek nevezte, nem pedig hagyományos bossfightnak.

Ha meghalunk, azonnal feltámadhatunk, de a halál eseténk ellenfeleink elvesztik irántunk az érdeklődésüket, így azt meglepetésként használhatjuk, hogy váratlanul rájuk támadjunk. Egy korlátozás azért van: meg lesz határozva, hogy hányszor éledhetünk fel!

Yasuhiro Kitao a FromSoftware-től a GameSpotnak ezt mondta a Sekiro: Shadows Die Twice-ról: „A játék alapból úgy tervezveztük meg, hogy egy egyjátékos élmény lesz. Nem lesz semmilyen online komponens. Emiatt a játék egyik fókusza az, hogy egy ninja vagyunk és nem egy osztályt választunk. Emiatt a csapatunk képes volt igazán arra koncentrálni, hogy milyen mechanikák legyenek, amik így igazán mélyek lesznek.”

A Sekiro: Shadows Die Twice 2019 elején jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: Gematsu, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu