[E3 2018] Fallout 76: béta az előrendelőknek [VIDEO]

Egy „pár” dolgot megtudtunk a következő Falloutról.

Mostanában szokás az AAA játékok esetében, hogy az előrendelők bétalehetőséget kapnak. Így tesz a Fallout 76 is – ha az Amazonon előrendeljük (a link a PlayStation 4-es változatnak van), akkor egy béta kódot kaphatunk. A trükk? Vissza lehet vonni az előrendelést azután is, hogy megkaptuk a kódot, amit itt lehet beváltani. A béta először Xbox One-on lesz, a PlayStation 4 és a PC később kerül sorra.

A 2102-ben, 25 évvel a nukleáris bombák használata után zajlódó játékon a Bethesda Austin dolgozik, akik korábban a BattleCry-t próbálták befejezni BattleCry Studios néven, sikertelenül. Ők adtak multis támogatást a Fallout 4 engine-jébe. A játékban mélyreható kraftolás lesz: recepteket kell hozzá találni és kis bázisokat kell építeni, illetve nem lehet pl. a Vault bejáratához rakni egyet. A szervereken 24-32 fő lesz (itt még nem döntötték el, hogy mekkora limit lesz), és persze csapatokat is alkothatunk a Fallout 4-hez képest négyszer nagyobb térképen hat területre bontott (mindenhol eltérő lények lesznek) és ezeken zajlódó dinamikus események leküzdése érdekében. Az időjárás is dinamikusan fog változni – így akár radioaktív viharokra is számíthatunk. Ezeket bekapva a játékosunk mutálódni fog, ami perkekkel is jár, de rosszul is kihathat ránk. Vizuálisan is megváltozik kinézetünk, és dönthetünk, hogy kezeljük-e magunkat, vagy permanens módon mutált lények maradunk-e.

Túlélő elemekre is számíthatunk, ugyanis enni, inni kell, de a fejlesztők szerint ez nem lesz akkora teher a vállunkon (persze az ételek megromlanak, ha nem vigyázunk, és érdemes lesz megsütni/főzni őket – így kevésbé leszünk a betegségeknek kitéve). Annál inkább lesz a The Scorched névre hallgató, intelligens szörnyekből álló banda, ami fegyvereket is képes lesz ellenünk bevetni. Persze Nyugat-Virginia szörnysztorijaiból is merít, így pl. a Mothman (Molyember), vagy a Greenbrier-hotel, ami az USA első kormányzati nukleáris bunkere volt, így vagy úgy, de felbukkanhat a Bethesda játékában.

A szintlépésekkel perkkártyákat szerezhetünk, és csak korlátozott számú lehet állandóan aktív. Ezeket cserélgethetjük a saját buildünkhöz, eladhatjuk más játékosoknak (itt még beépíthetnek egy értékesítőt egy központi területre), vagy a csapattagokkal osztozkodhatunk rajtuk. A csapatunk maximum négy fős lehet. A nukleáris rakéták aktiválása endgame, azaz játék végi feladat, a töltetek és a nyitókódok megtalálása pedig nem lesz egyszerű – a lebombázott terület élővilága radioaktív lesz, így magasabb szintű anyagok és loot bukkanhatnak itt fel; persze idővel helyreállnak a dolgok.

PvP? Tervben van egy 12v12 team deathmatch mód, de még nem döntötték el, hogy megcsinálják-e. Az agresszív játékosoknak Wanted, körözött szintjük lesz, a kommunikációt pedig a játékosok közötti beszéd és egy emote kerék fogja intézni. Lesz fotó mód is. A megjelenés után a fejlesztők azokra a lehetőségekre gyúrnak rá, amit a legtöbben játszanak, és ha már a megjelenés utánnál járunk: ingyen DLC frissítések lesznek a megjelenés után évekig, a mikrotranzakciók pedig kizárólag kozmetikus, a játékban is megszerezhető tárgyakra lesznek csak használhatóak.

Nem lesznek NPC-k, sőt, a V.A.T.S. is valós idejű lesz. A Fallout 76 ráadásul modokat sem fog támogatni a megjelenéskor, de a fejlesztők később határozottan szeretnék megvalósítani a modtámogatást. (A Bethesda is 100%-osan kiáll emellett.) Todd Howard viszont kiemelte, hogy egy jól működő, robusztus szolgáltatás miatt inkább később állnak ennek neki, mert „képesek leszünk egy saját, privát világunkkal rendelkezni, és ezt moddolni”, ahogy ő mondta.

A Fallout 76-ot „élő” játéknak lehet nevezni – erre egy példa a Destiny -, és ha meghalunk benne, nem lesz nagy büntetés számunkra, és a halálunkhoz közel fogunk respawnolni. Ha szervert váltunk, akkor is ugyanott marad a bázisunk, ha pedig foglalt lenne, összecsomagolva várja, hogy máshová tegyük le. Lesznek azért nyilvános műhelyek, de ezeket először a mutánsoktól ki kell pucolni, majd meg lehet erősíteni őket, így itt is lehet például töltényeket kraftolni.

A Fallout 76 eredetileg a Fallout 4 multiplayer részeként indult, de levált tőle. Hogy jó döntés-e a koncepció, november 14-én meglátjuk. Ekkor fog ugyanis megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Addig is nézzük meg a NoClip dokumentumfilmjét a játékról.

Forrás: WCCFTechWCCFTech, VG247, VG247, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu