[E3 2018] Ghost of Tsushima: kihívást nyújt a mazochistáknak is [VIDEO]

Fenékbe is rúghat minket a Sucker Punch játéka, ha ezt kívánjuk…

Chris Zimmerman, a fejlesztők stúdiójának társalapítója ezt nyilatkozta a WCCFTechnek: „Nagy skálája van a kihívásoknak, mert az emberek eltérő okokból játszanak, főleg akkor, ha nyílt világú játékokról van szó. Ezek nagyok, így vannak olyanok, akik „turisták”, akiket a történet vezérel, míg másokat az akció csábít el. Mindegyik csoporthoz szólnunk kell, hogy sikeresek legyünk – az egyik csoport az, amelyik igazán az akcióra van kihegyezve és nagy kihívást vár el. Ez számukra az élmény része.

A Ghost of Tsushima története arról szól, hogy Jinnek kényszerből változnia kell, és a nagy számú mongol sereg is kihívást támaszt neki. Szeretném, hogy ez érződjön, és ezt, ha szeretnéd, a játék biztosítani fogja számodra. Ha azt akarod, összetörünk. Ezzel egyidőben, ha turista vagy, továbbra is úgy kell érezned, hogy kihívás elé állítunk – nem akarsz csak simán nyerni. A játéknak le kell skáláznia a megfelelő kihívás érdekében, de mégis értelmesnek kell tennie a döntéseidet. Ha minden csatán sérülésmentesen átmenetelsz, akkor Jin lopakodós részei értelmetlenek lesznek. Miért tenném ezt? Mindegy, hogy játékosként milyen vagy, ha a tapasztalod nem egyezik meg Jinével, a történetnek nem lesz hatása rád. Mindenkinek kell, hogy legyen kihívás, de hogy ez mit is jelent pontosan, ez attól függ, hogy te játékosként melyik kategóriába tartozol.” Tehát lesz több nehézségi szint, ez már biztos. Akár öt is – ez a mi tippünk. Még nem döntötték el, hogy játék közben lehetséges lesz-e nehézségi szintet módosítani.

A Sucker Punch elképzelése jó ideig hasonlított az Akira Kurosawa-féle filmekre, de a minimál megközelítés nem lesz térnyerő: a Ghost of Tsushimában lesz HUD, lesz kezelőfelület. Zimmerman szerint azért vették ki, hogy ne kelljen mindent elmagyarázniuk, és hogy az E3-as demó a lehető leginkább zavaró tényezőktől mentes legyen. A végleges kiadásban lesz HUD, csak itt nincs.

Jason Connell, a művészeti rendező a Twitchen válaszolt pár kérdésre. Elárulta, hogy a színválasztás azért lett ilyen, mert Japán maga egy gyönyörű hely – szerettek volna egy kontrasztot mutatni a szép hely és a véres, erőszakos harcok között, így a nagynak ígérkező világ nem lesz csak napsugárral teli. A céljuk a teljes sziget implementálása, illetve a történelmi eseményekhez képest a történetükkel egy hiteles homázs felállítása lesz, de új helyeket is be fog a Sucker Punch rakni, hogy érdekes legyen felfedezni mindent. A karakterfejlődésről még nem tudtak beszélni – a lopakodás és a harc is szerepet fog kapni – Jin pedig egy átváltozáson fog átmenni: egy egész életében edző szamurájból egy halálos harcos lesz, akinek hihető és „többdimenziós” ellenfeleket kell kiiktatnia.

Egy új videó is érkezett, ami a játék világát mutatja be (és itt nem szeretnénk lelőni, hogy mi is látható benne!). A Ghost of Tsushimának jelenleg nincs megjelenési dátuma. PlayStation 4-exkluzív cím lesz, akár japán hangsávval is.

Forrás: WCCFTech, VG247, DualShockersDualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu