A PlayStation 5 valószínűleg az AMD Zen – Navi párosra fog építeni

Egy új belsős információ alapján a Sony az AMD Navi GPU-ját fogja használni, amit kifejezetten a PS5-höz alkottak.

A hírek a Forbes néhány informátorától érkeztek, miszerint a PS5 a Zen CPU architektúrára fog építeni, a GPU pedig a Navi technológiáját használja majd. Ha ez igaz, akkor megint egy AMD alapú PlayStation konzolt kaphatunk, ami egyébként egybevág a korábbi pletykákkal és előzetes spekulációkkal is.

A Zen technológia egyébként az asztali PC-khez szánt Ryzen processzorokból lehet ismerős. A Navi GPU viszont már sokkal érdekesebbnek tűnik, ugyanis a hírek szerint a Sony közbenjárásával készül el, kifejezetten a PlayStation 5-höz. Úgy tűnik, hogy az említett kollaboráció egyébként már jó ideje zajlik a két cég között, méghozzá olyan mértékében, hogy ez még az AMD RX Vega projektére is hatással volt – egyébként negatív értelemben – feltételezhetően az AMD most amennyire csak tud, a PS5-re fókuszál a Sony-val együtt.

Az viszont egyelőre még nem tiszta, hogy készítenek-e egy egyedi chip-et, amin a GPU és CPU egyszerre fog üzemelni (SOC), vagy ezen külön lesznek választva egymástól. Az informátorok érdekes módon a Microsoft és a Navi kapcsolatát nem említik, így egyre inkább valószínűbb, hogy a következő Xbox-hoz ejti az AMD-t a zöldek csapata. De az is egy eshetőség, hogy egyszerűen csak egy másfajta dizájnban érdekeltek, aminek lehet köze az AMD Vega-hoz, illetve a hagyományos Ryzen CPU-khoz.

Forrás: VG247

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu