[E3 2018] Hatalmasat zuhantak a Sony-részvények a tőzsdén a Fortnite-reakció miatt!

Egy rosszul kommunikált válasz kemény kihatással volt a tőzsdei árfolyamra…

Szóval a Fortnite megjelent a Switchen, és ott is igencsak sikeres: a Nintendo a Twitteren közölte, hogy egy nap alatt két millió letöltést is összeszedett a free-to-play battle royale, ami azért hiányos formátumban jelent meg a PlayStation 4/Xbox One/PC trióhoz képest (erről legutóbb írtunk is). Ez nem rossz eredmény.

Itt tegyünk egy kanyart arra, hogy a Switchen új fiókot kell létrehoznunk, ha előtte a PlayStation 4-en játszottunk (erről is korábban részletesen beszámoltunk). A cross-play minden platform irányába működik a Switchen, kivéve a PlayStation 4-et. Miért? Erre reagált a Sony a BBC-nek a következő nyilatkozatukkal:

„Mindig meghallgatjuk, hogy mi iránt érdeklődik a PlayStationös közösség a játékélményük javításáért. Nyolcvan milliónál is több felhasználóval rendelkezik a PlayStation Network, és egy nagy közösséget építettünk, akik együtt játszhatnak a Fortnite-ban, vagy más online címekben. Mi is cross-play-t kínálunk a PC, Mac, iOS, és Android platformokkal, így a PlayStation 4-es Fortnite-rajongók számára több lehetőséget nyújtunk arra, hogy más platformon játszó játékosokkal játszhassanak. Jelenleg további hozzáfűzni valónk nincs,” mondja a közlemény, ami akkora nesze semmi, fogd meg jól válasz, hogy a fal adja a másikat!

Vagy a befektetők adják! A CNBC arról számolt be, hogy a cross-play hiánya miatt a Sony részvényei két százalékot zuhantak! A játékosok is idegesek, hiszen ezzel azok, akik például szerettek volna a PlayStation 4 mellett Switchen is játszani, újra kell kezdeniük a nagy N platformján. (Még olyan is, aki PC-n játszott, majd egyszer PS4-en.)

Úgyhogy ki lehet jelenteni: a Sony elzárkózása anyagilag is akár megrengetheti egy kisebb mértékben a céget – a Microsoft és a Nintendo is nagy örömmel fogadta a cross-playt a platformjaik között, ám ettől a kékek mereven elzárkóznak…

Forrás: GamesIndustry, VG247VG247,

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu