[E3 2018] Rekordot döntött az idei E3!

2005 után az E3-nak sikerült még magasabbra jutnia.

2005 érdekes időszak volt: a PlayStation 3-ra, az Xbox 360-ra és akkor még Nintendo Revolution névre hallgató Nintendo Wii-re várt a világ, és akkor tényleg nagy ugrásnak tűnt az SD felbontásról a HD-re való ugrás a Sony és a Microsoft konzoljai esetében.

Ilyesmi idén nem történt meg (talán jövőre), de mégis sikeres volt az idei E3, amin 69200-an fordultak meg, ami mindössze 800-zal maradt el az eddigi rekordtól – ebből 15 ezer jegyet értékesítettek a nem sajtós részt vevőknek. 200-nál is több kiállító, 85 újonc, 3250 kiállított termék – az Entertainment Software Association, a rendező nagy sikernek könyvelte el a 2018-as E3-at.

A 2019-es E3 is behatárolták már az ESA: jövőre június 11-e és 13-as között tartják meg a játékipar talán legfontosabb eseményét, és ott már esélyes, hogy a következő PlayStation és Xbox konzolok is bemutatásra, esetleg leleplezésre kerülhetnek.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu