Menu

Fortnite vs. Sony: már az Xbox és a Nintendo főnöke is megszólalt!

Phil Spencer és Reggie Fils-Aime is elítéli a Sony elzárkózását a cross-play irányába.

Ritkán látunk olyat, hogy a három konzolgyártó közül kettő közös cél mögé áll, pedig most ez a helyzet: a Fortnite, ami megjelent a héten a Nintendo Switchre, támogatja a cross-playt akár a Switch és az Xbox One között, ám ezzel egyidőben kiderült a botrányos helyzet, miszerint aki akár csak egyszer is PlayStation 4-en játszotta az Epic Games free-to-play játékát, majd a Switchen próbált bejelentkezni, nem tudott. A Sony részvényei erre lendületből zuhantak 2%-ot, ami a tegnap szóba került közleményük miatt is bekövetkezhetett.

Phil Spencer, az Xbox-vezér a GiantBombnak azt mondta, hogy most hasonló szituáció áll fenn, mint amikor a Minecraft esetében is elzárkózott a Sony a cross-playtől: „Ha a gyerekednek egy Xboxot vettél, én meg az enyémnek egy PlayStationt, és ők közösen szeretnének Fortnite-ozni, de nem tudnak, az nem érződik úgy, hogy a fogyasztókat segítené. Ha nem segíti a fejlesztőket és a fogyasztót, akkor az szerintem a játékipart sem erősíti.

Értem az üzleti oldalát, és nem fogok senkit sem elítélni kizárólag üzleti okokból meghozott döntései miatt. A célunk az, hogy relevánsok és fontosak legyünk a bolygó összes játékosa számára. Ha az emberek valaki más konzolját akarják megvenni és azon szeretnének játszani, az oké addig, amíg mindenki összetart annyira, hogy a [játékipari] üzlet mindenkinek a lehető legjobb legyen.”

Reggie Fils-Aime, a Nintendo amerikai főnöke a Polygonnak ezt nyilatkozta: „Vannak olyan cégek mint az enyém, amik támogatják és lehetővé teszik a cross-playt. Van egy fejlesztőd és tartalomtulajdonosod, ami cross-playt akar és erre bátorít. Vannak más platformok, amikre nekem nincs befolyásom, amik olyan döntést hoztak, hogy ők nem támogatják a cross-playt, mi pedig igen.”

Pedig a Fortnite már 127 millió játékosnál jár. Egy nap alatt két milliót már felmutatott a Switch is…

Forrás: GamesIndustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu