Fortnite vs. Sony: már az Xbox és a Nintendo főnöke is megszólalt!

Phil Spencer és Reggie Fils-Aime is elítéli a Sony elzárkózását a cross-play irányába.

Ritkán látunk olyat, hogy a három konzolgyártó közül kettő közös cél mögé áll, pedig most ez a helyzet: a Fortnite, ami megjelent a héten a Nintendo Switchre, támogatja a cross-playt akár a Switch és az Xbox One között, ám ezzel egyidőben kiderült a botrányos helyzet, miszerint aki akár csak egyszer is PlayStation 4-en játszotta az Epic Games free-to-play játékát, majd a Switchen próbált bejelentkezni, nem tudott. A Sony részvényei erre lendületből zuhantak 2%-ot, ami a tegnap szóba került közleményük miatt is bekövetkezhetett.

Phil Spencer, az Xbox-vezér a GiantBombnak azt mondta, hogy most hasonló szituáció áll fenn, mint amikor a Minecraft esetében is elzárkózott a Sony a cross-playtől: „Ha a gyerekednek egy Xboxot vettél, én meg az enyémnek egy PlayStationt, és ők közösen szeretnének Fortnite-ozni, de nem tudnak, az nem érződik úgy, hogy a fogyasztókat segítené. Ha nem segíti a fejlesztőket és a fogyasztót, akkor az szerintem a játékipart sem erősíti.

Értem az üzleti oldalát, és nem fogok senkit sem elítélni kizárólag üzleti okokból meghozott döntései miatt. A célunk az, hogy relevánsok és fontosak legyünk a bolygó összes játékosa számára. Ha az emberek valaki más konzolját akarják megvenni és azon szeretnének játszani, az oké addig, amíg mindenki összetart annyira, hogy a [játékipari] üzlet mindenkinek a lehető legjobb legyen.”

Reggie Fils-Aime, a Nintendo amerikai főnöke a Polygonnak ezt nyilatkozta: „Vannak olyan cégek mint az enyém, amik támogatják és lehetővé teszik a cross-playt. Van egy fejlesztőd és tartalomtulajdonosod, ami cross-playt akar és erre bátorít. Vannak más platformok, amikre nekem nincs befolyásom, amik olyan döntést hoztak, hogy ők nem támogatják a cross-playt, mi pedig igen.”

Pedig a Fortnite már 127 millió játékosnál jár. Egy nap alatt két milliót már felmutatott a Switch is…

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu