Menu

Kiderült, mi miatt nem támogatja a cross-play-t a Sony!?

És a poén? Ezt egy korábbi Sony Online Entertainment-főnök árulhatta el!

A cross-play a Sony rákfenéje lett, főleg azok után, hogy a Nintendo Switchen nem lehet a régi profilunkkal Fortnite-ozni, ha egyszer is PlayStation 4-en tettük volna. (Erre a Sony részvényeinek értéke egy nap alatt 2%-os esést mutatott fel…)

Ha valakinek hihetünk a témában, az John Smedley, aki korábban az EverQuest megalkotásában is részt vett, majd a Sony Online Entertainment / DayBreak Game Company főnöke volt 2015 nyaráig. Ő ezt írta Twitteren, ahonnan letörölte már azt, amit írt, de a WCCFTech megmentette:

„Amikor a Sony-nál voltam, a cégen belüli indoklás [a cross-play hiányára] a pénz volt. Nem szerették volna, hogy valaki megvesz valamit Xboxon, majd azt a PlayStationön használná. Ilyen egyszerű. Egy hülye ok, de ez volna az.”

Azóta Smedley kifejtette, hogy ez akkor volt még indoklás, amikor ott dolgozott, így nem véletlen a kérdőjel a címben sem – azóta változhatott a helyzet, de az indoklás nem tűnik ma sem olyan btaságnak…

Szóval a lehetséges indok, ami miatt a Sony eláll a cross-playtől a rivális konzolok irányába, az a pénz és az, hogy nem szeretnék, ha nem az ő platformjukra vett játék használná az ő szolgáltatásaikat. (Itt a PC-PlayStation 4 cross-play más a helyzet – azt a Sony támogatja…)

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu