Jön az Alan Wake 2?

8 év eltelte után még mindig a folytatásra várunk, most pedig az első rész mögött álló fejlesztőstúdió egyik tagja mesélt róla.

2010-ben jelent meg a játékosi és kritikai sikereknek örvendő, ám mérsékelt eladásokkal rendelkező Alan Wake. Kapott ugyan néhány DLC-t és egy afféle spin-off-ot is (American’s Nightmare), de a rajongók már közel egy évtizede várnak a folytatásra. Az E3 keretein belül a DualShockers csapata interjút készített a Remedy Entertainment (fejlesztő stúdió) egyik figurájával, Mikael Kasurinen-nel.

Bár a Remedy érthetően a Control-ra akart fókuszálni, amely a Quantum Break után a következő TPS akciójátékuk lesz, természetesen az Alan Wake esetleges folytatását érintő kérdések sem maradhattak el. Kasurinen a következőket nyilatkozta:

„Igen, mi birtokoljuk az Alan Wake IP-t. Szeretném itt és most kijelenteni, hogy (az Alan Wake) nagyon közel áll a szívünkhöz. Imádjuk az Alan Wake-t a Remedy-nél és úgy hiszem, hogy mindannyian szeretnénk látni egy új Alan Wake játékot. Csak szerettem volna ezt kimondani hangosan. Sajnálatos módon ennél többet nem mondhatok. Meglátjuk, hogy Alan Wake-kel mi történik legközelebb, hiszen természetesen mindannyian szeretnénk, ha megvalósulna (a folytatás).”

Nehéz eldönteni, hogy ez a tipikus marketing-bullshit, amit olyan sok fejlesztőcsapat nyom hasonló helyzetekben, vagy tényleg komolyan gondolják, és esetleg már készül is a háttérben a folytatás. Mindkettőhöz hasonló esetekre is volt már példa.

Ami pedig a közelgő játékukat, a Control-t illeti, jövő évben fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu