Már az eredeti fejlesztők sem dolgoznak a Crackdown 3-on [VIDEO]

A Crackdown 3 a Microsoft egyik legtöbbet csúszó exkluzívja.

A játék még 2014-ben került bejelentésre, és akkor még a Reagent Games és a Cloudgine (elvileg a játékon belüli rombolásért felelős) cloud technológiája voltak „a kormánynál” – mindkét céget Dave Jones, a Crackdown franchise kiötlője alapította. Azóta a Cloudgine már az Epic Games része, Jones pedig nincs a Reagent Gamesnél – ő is az Epichez lépett át, ahol cloud- és eSport-specialistaként dolgozik.

Az E3-on a Polygonnak megerősítették a Microsofftól, hogy a Crackdown 3-on jelenleg egyedül a Sumo Digital (akik eközben a Dead Island 2-t is hegesztik, és korábban például a LittleBigPlanet 3 fűződött a nevükhöz) dolgozik. Ezzel pedig megkérdőjelezhető a Crackdown 3 egyik korábbi nagy pozitívuma, a rombolhatóság, amiről már 2015-ben is hallani lehetett, hogy csak multiplayerben lesz jelen… és mivel a Microsoft nem akart beszélni arról, hogy egyáltalán a Cloudgine-technológia még mindig a Crackdown 3 része, kicsit aggasztónak tűnik az évek óta minket várató játék helyzete.

A Reagent Games pedig úgy tűnik, hogy megszűnt: a Twitterük tavaly január óta nem írt, a weboldaluk eltűnt, csak három alkalmazottat írnak LinkedInen és ebből ketten már más munkahelyet is feltüntetnek. Így múlik el a múltjuk dicsősége…?

Szóval a Crackdown 3, ami 2019 februárjában jön Xbox One-ra és Windows 10-re, nem biztos, hogy rendelkezni fog azzal, amivel egyedi, jövőbe mutatható lett volna. Ezt már nehéz lesz a nemrég erős bővítésbe kezdett Microsoftnak kiküszöbölnie…

Forrás: VG247, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu