Befellegzett a Friday the 13th játéknak!

A jogi vita ellenére sem folytatódik tovább a fejlesztés…

A játék kiadója, a Gun Media bejelentette a játék fórumán, hogy további tartalmak már nem fognak készülni a Friday the 13th-hez. „Szeretnék néhány, személyesen hozzám eljuttatott, illetve a F13 hivatalos felületein feltett kérdésre reagálni. Mindegyiknek hasonló hangvétele/kérése van: „ha a közeljövőben jogi döntés születik, van-e lehetőség a játékba további tartalmakat adni?”. A válasz: nem.

Nem lehet csak határozatlan ideig felfüggeszteni a fejlesztést, hogy aztán később folytatni lehessen. Ez nem így működik, főleg akkor nem, ha fogalmad sincs, mikortól folytathatod. Nem építhetünk tartalmakat, amik sosem láthatnak napvilágot. Az rossz üzleti döntés,” írta Wes Keltner, a Gun Media alapítója és elnöke.

Milyen jogi vitáról is van szó? Nos, kb. két hete derült ki, hogy Victor Miller, az eredeti film írója, illetve a jelenlegi jogtulajdonos, az akkori producer/rendező, Sean Cunningham között per alakult ki – Cunningham áldását adta a játékra, és szerinte Millert csak felbérelték, hogy megírja a Péntek 13 forgatókönyvét. Emiatt döntött úgy a Gun Media, hogy szünetelteti a játék fejlesztését.

Nos, azóta a szünetből stop lett. Kár érte…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu