Beperli a Bethesda a Warnert – másolják a Fallout Sheltert?! [VIDEO]

A Bethesda szerint a Warner Bros. és a Behaviour Interactive új mobilos játéka, a Westworld (ami amúgy egy sci-fi thriller franchise, és jelenleg a HBO-n fut egy sorozata) a Fallout Shelter klónja, emiatt perre viszi őket.

A Polygon a Scribdre felrakta a vádiratot, de először érdemes lenne kifejteni, hogy miért is perel a Bethesda. Nos, az egész ott kezdődött, hogy a Fallout Sheltert a Bethesdának a Behaviour Interactive fejlesztette (és nem rég PlayStation 4-en és Nintendo Switchen is felbukkant). A fejlesztők ezek után a Warnernek is összehoztak egy játékot, ami nem rég jelent meg. A Westworlddel a Bethesdának az a baja, hogy ugyanazt a jogvédett forráskódot használta a Behaviour, amit a Fallout Shelterben is, és még egy meghatározott bug is jelen van a Westworldben, ami már eltűnt a Falloutból…

Nem szórakoznánk a vádirat lefordításával, de kiemeljük belőle a lényegeket – a Bethesda szerint minden, amit a Fallout Shelterhez összehozott a felbérelt Behaviour, az a kiadó birtokában van, és a forráskód újrafelhasználása miatt szerződést szegett a fejlesztő, aki így gyorsan lehetővé tette a játék elkészítését, és így úgy vélik, hogy csak egy nyilvánvaló klón lett a Westworld (azonos vagy nagyban megegyező játékdizájn, művészeti stílus, animációk, fícsőrök, játékmenetbeli elemek).

Kártérítést illetve a Warner-Behaviour páros profitját követeli a Bethesda, és a két játékmenet-videó alapján nem mondjuk azt, hogy butaságokat beszél a kiadó… ugyanis tényleg erős a hasonlóság a két cím között!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu