Nagyobb lesz minden téren Josef Fares következő játéka!

Fares, aki a tavalyi The Game Awardson sokaknak felkeltette a figyelmét a „b_ssza meg az Oscar” kijelentésével, már dolgozik a következő játékán, amiről egy-két kisebb részletet már megtudtunk.

A Hazelight által fejlesztett A Way Out, Fares tavasszal megjelent játéka két hét alatt egy milliónál is több eladást generált, ami az Electronic Arts, a kiadó figyelmét is felkeltette. Mennyire is? Nos, a GamesIndustrynak adott interjújából idéznénk Patrick Söderlundot, az EA egyik fejesét:

„Igencsak tisztában vagyunk azzal, hogy a néhány kiválasztott játékunk nem tömegtermék – nem azért választottuk ki azokat, és szerintem ebben rejlik az EA Originals program szépsége. Szeretnénk ezeket eljuttatni a játékosok kezeibe, mert mélyebb értelmük van. Szerintem az A Way Out egy tömegpiaci játék, de nem ezért választottuk, hanem azért, mert egyedi elképzelésű a kötelező kooperatív játékmenete miatt, illetve kedveljük Josef Farest, az ő ötleteit és a történetét is. Az ő kivitelezése és a csapata által elvégzett munka miatt a játékosok szeretik, és megmutatták, hogy az EA Originals sikeres és működőképes lehet, és szerintem a következő játékuk egy sokkal nagyobb, ambíciózusabb játék lesz mélyebb költségvetéssel.”

Nocsak! Mélyebb költségvetés – tehát az Electronic Arts nagyobb keretet fog biztosítani Faresnek, aki így egy bővebb játékkal is előrukkolhat. Mivel korábban filmrendező volt, azért ilyesmiben van tapasztalata… és ezek után nem csoda, hogy védi az EA-t. Szerinte leesne az állunk, ha a belsős emaileket olvasnánk. „Ahogy az EA kezel engem, az támogató. Tudom, hogy senki sem hiszi el, de állandóan azt mondom, hogy egyszer mindegyik kiadó bakizik: Microsoft, Nintendo, nem érdekel… és itt a lényeg: az iparban mindenki állandóan dühöng, és az vacak dolog. Mindenkinek csak egy dolog miatt kellene aggódnia: hogy jó videojátékokat alkothassunk,” mondta Fares, aki szerint a játékokat élményként kell kezelni, mivel az emberek nagy része nem játssza azokat végig, így jogosan felteszi a kérdést, hogy akkor minek a befektetett munka a játék második felébe, illetve minek az újrajátszhatóság?

Remélhetőleg nem kerül a palánkra az Electronic Arts miatt!

Forrás: WCCFTech, Steemit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu