The Awesome Adventures Of Captain Spirit – Így kell felvezetni egy játékot

TESZT – A Square Enix és a Dontnod, ahogy azt az E3-on bejelentették, június 26-án flottul kiadták a The Awesome Adventures Of Captain Spirit című demó/teasert, ami a Life is Strange 2 univerzumának egy kisebb szeletét hivatott bemutatni.

 

Az egész egy teljesen ártatlan gyermeki játékként indul, de ahogy ezt a Dontnodtól már megszokhattuk, rövid időn belül emelésre kerül a tét – Lélek Kapitány „a saját akarata szerint ferdítheti az összes anyagot”, és kb. 5 perc után máris döntéssel vár a játék minket: maszkkal vagy anélkül? Aztán a pajzs mértéke, a színe (sötét vagy színnel teli)… és rögtön a közepébe dob minket a The Awesome Adventures Of Captain Spirit.

Felvezető

Ezúttal nem tudok a szokásos recenzióval jelentkezni. Miért? Mert ez csak felvezeti a Life is Strange 2-t, és ezúttal – a Metal Gear Solid V: Ground Zeroesszal ellentétben – egy ingyenes termékről beszélhetünk. Meg lehet keresni a PlayStation Store-on, nem fog kérni a PSN egy vasat sem érte. Emiatt itt kifejezem előre, hogy bár a pozitívumok között ott lesz az ingyenesség, az étékelésbe ez nem fog beleszámítani.

Maxtől és Chloe-tól valószínűleg örökre búcsút vehetünk, ugyanis ezúttal Arcadia Bay helyett Beaver Creekben játszódik a TAAOCS (nem fogom leírni még egyszer teljesen, max a legvégén – spóroljunk a karakterekkel…), és a főhős szerepét is egy új srác, név szerint Chris Eriksen vette át. A kalandja egy csendes, karácsony előtti szombat során zajlik, helyszínként pedig a ház, a garázs és egy faház nevezhető meg, a karakter pedig a két jövőbeli barátnak ígérkező gyereken túl még Mrs. Reynolds, illetve Chris apja, Charles.

Egy fiatal gyerekről beszélünk, aki azt álmodja, hogy telekinézissel rendelkező szuperhős, Captain Spirit, és megmentené a világot – van is egy kis to-do listája, ami akár az amúgy 100%-os teljesítés esetén kb. 95-100 percet igénylő epizódban több dolgot is takar, mint például a sörösdobozokkal való célzás gyakorlását, Charles mobilján a játék megnyitását (segítek, de a számokat tessék kitalálni: HAWTDAWG), szóval nem olyan komoly, ami illik is az epizódhoz teljesen.

Hangulatilag remekül eltalálták a TAAOCS-t, hiszen a soundtrack, ami a Life is Strange esetében mindig is olyan kiemelkedő volt, ezúttal is remekel. Íme egy dal a játékból:

A szinkronra semmi kifogásom nincs, a vizualitás pedig – miközben ismét az Unreal Engine 4 hajtja az egészet – ugyanolyan szinten van, mint amit az első rész is tudott, szóval itt fejlődés nincsen.

Kivezető

A játékban én két utalást találtam az eredeti Life is Strange karakteire: a Teen Spirit Seattle 1990-1995 könyvet egy bizonyos Mark Jefferson írta (és a borítóján nagyon is egy Maxre hajazó személy van), illetve van egy levél Ray Wellstől, aki a Blackwell iskola igazgatója. Biztos van ott még több is, de nem kéne lelőnöm minden poént, ugye?

Amúgy a sztori annyi, hogy Christ reggelizni hívja Charles (az anyját ne nagyon keressük…), de gyorsan kiderül, hogy a kosárlabdameccs utáni karácsonyfavásárlásból nem lesz semmi, mivel apánk bizony… felhajt a garatra. Ebből lesz még valószínűleg probléma bőven. A családi problémák, és főleg az alkohol, sosem jó. Hasonló korban voltam mint Chris, amikor nekem is tapasztalatom volt ezzel…

Ízelítőnek jó

Dobok a The Awesome Adventures Of Captain Spiritre egy 7-est, mert jó ez, de nem olyan akciódús, vagy szuperképességes (az imitáció nem számít annak szerintem), amit megszokhattunk. Remek bemelegítés a szeptember végén érkező valódi első részhez, és itt a végén megjegyezném, hogy a Square Enix mégis mi a fenének rakott Denuvót bele? PlayStation 4-en ilyen nincs, ott le lehet húzni anélkül.

-V-

Pro:

+ Mustard Party 2
+ Az „álmodozós” jelenetek
+ A hangulat (és a soundtrack)

Kontra:

– Az alkohol
– Elég rövid (2 óra alatt ki lehet maxolni)
– Ennél többet is elvárhatunk a Dontnodtól


Kiadó: Square Enix

Fejlesztő: Dontnod

Stílus: kaland, Life is Strange 2-teaser

Megjelenés: 2018. június 26.

The Awesome Adventures Of Captain Spirit

Játékmenet - 6.2
Grafika - 5.8
Történet - 6.4
Zene/Audio - 9.1
Hangulat - 9

7.3

Betekintés a folytatásba, ami remélhetőleg olyan viharos lesz, amilyen elődje is volt.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu