Kezd hajlandó lenni a cross-play-re a Sony? [VIDEO]

A „lehetőségeknek utánanéz” a japán cég. Talán a Microsoft és a Nintendo közös Minecraft-reklámja készteti gondolkodásra a Sony-t?

A cross-play-t, hogy röviden jellemezzük, nem támogatta idáig a Sony más konzolok irányába, csak a PC felé. Nos, ez megváltozhat, és ebben közrejátszhatott a Fortnite-botrány (nem lehet a PlayStation 4-eseknek átváltania a Nintendo Switch-portra). A Sony Interactive Entertainment amerikai elnöke, Shawn Layden az Eurogamernek nyilatkozott a témában: „Sok lehetőségnek utánajártunk már. Elképzelheted, hogy a cross-play körül több körülmény van, ami nem csak egy játékot érint. Biztos vagyok, hogy eljutunk egy olyan megoldáshoz, amit megért és elfogad a játékos közösségünk, miközben a mi üzletünket támogatja.”

Ez az üzlettámogatósdi a múlt héten is felbukkant, amikor John Smedley, a Sony Online Entertainment (Daybreak) korábbi főnöke is erről a témáról beszélt. Szóval úgy tűnik, hogy még mindig a pénz állhat a cross-play támogatásának hiánya mögött…

Szóval a Sony kezdi megérezni, hogy a cross-play hiánya rossz hatással lehet rájuk, és mivel a Microsoft és a Nintendo is teljes mellszélességgel kiáll a téma mellett (elvégre a közös reklám, ahol a két konzol logója is felbukkan, ezt alátámasztja…), valamit tenniük kell…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu