Hivatalos: Amy Hennig már nincs az Electronic Artsnál!

És a Star Wars-projektjét is levették az asztalról… de legalább megtudtuk, merrefelé tapogatózik Hennig.

Hennig, aki korábban az Uncharted létrehozásában közreműködött, pár éve átszerződött az Electronic Artshoz, ahol a Visceral Gamesnél dolgozott egy Star Wars-játékon. Azóta a Visceral bezárásra került, a projektet pedig áttették az EA Vancouverhez. Jogos így a kérdés: Hennig vajon még mindig az Electronic Arts kötelékében van-e?

Az Eurogamer oldalán olvasható a válasza: „Legálisan január óta nem az Electronic Artsnál dolgozom. Ez a probléma: nehéz volt nekik, de az emberek azonnal kérdezték, hogy Amy még mindig veletek van-e? A válasz erre az volt, hogy tárgyalunk róla…

Szóval igen, nem csinálok semmit sem, ami a Star Warshoz köthető. Ki tudja, mit tartogat a jövő, de az a projekt most a polcon hever. A vancouveri stúdió valami igencsak eltérőn dolgozik. Amikor nyíltabb világra váltasz, teljesen eltérő játék lett attól, amin mi dolgoztunk. Mindenki imádta, amit csináltunk, és szeretném valahogy feltámasztani, de ez bonyolult…”

Szóval semmi köze már a Star Warshoz, és így olybá tűnik, hogy az EA Vancouver által átvett játék már merőben más, ami eddig volt (és ezzel meg is cáfolta a korábbi infókat, miszerint a játék sok dolgot átemel a Visceral-hagyatékból…). Elárulta Hennig még azt is, hogy jelenleg mi a helyzet vele: „Függetlenül dolgozom, és független is fogok maradni. Nemrég indítottam el a kis, független stúdiómat, és pár emberrel tárgyalok erről; remélhetőleg néhányan hozzám csatlakoznak. Egy kis céget szeretnék 6-8, maximum 15 fővel, hogy néhány projekten, vagy VR-on dolgozhassunk. Tárgyalok pár VR-céggel és sok kutatást végzek, mert nem játszottam eleget annyira, hogy elmerülhettem volna benne…”

Ha a Microsoft okos lenne, most odaállna Hennig mögé, és segítené a csapatot. Phil Spencer, az Xbox-főnök is bővítést szeretne – miért ne tehetnék ezt egy veteránnal a szakmában?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu