Konzolmentes jövőről beszélt a Ubisoft vezérigazgatója [VIDEO]

Yves Guillemot többek között arra is kitért, hogy egy évtizeden belül öt milliárd (nem millió, milliárd!) játékost szeretne.

Guillemot az E3 során egy kérdezz-felelek közben több dologról is beszélt. Ő egy olyan kiadófőnök, aki azért nyíltabban beszél a jövőről (legutóbb például azt mondta, hogy a következő PlayStation és Xbox lesz az utolsó „hagyományos” konzol). Most kifejtette a lenti videóban, hogy miként képzeli el a jövőt:

„Talán a következő konzolciklus bekövetkezik, de utána nem lesz még egy. Arról álmodozunk, hogy a technológia lehetővé teszi a játékaink TV-kre, mobilokra, tabletekre történő streamelését, hogy az összes brandünknek lehetővé tegye 2,5 milliárd ember elérését öt, és talán öt milliárdnyit tíz éven belül. Izgatottak vagyunk ezzel az új lehetőséggel kapcsolatban.

A másik dolog, hogy nagy szerverfarmokat használjunk olyan játékokhoz, amik kivitelezését addig lehetetlennek tartottunk. Ez egy olyan játék lenne, ami nagyon élő, minden cselekedetedre reagál, mindenre emlékszik, és előre tudja az elvárásaid, szükségleteid.”

Azért ez eléggé bátor jövőkép a francia cég főnökétől. A Beyond Good & Evil 2-ről ezt nyilatkozta: „Nagyon remélem, hogy az eddigi legnagyobb játékunk lesz. Szerintem annak a csapatnak megvan a kapacitása a bolygó eddigi legjobb játékának elkészítéséhez. Kellő idővel és energiával az eddigi legjobb játék lesz a birtokunkban.” (Azért ez már kicsit meredeknek tűnik…) Készül-e egy új Splinter Cell? „Sokszor hallottam ezt a kérdést az E3-on. Jelenleg nincs mit bejelentenünk, de tisztán megértettük, hogy szeretitek a [Splinter Cell] brandet.” (Ez pedig PR-szöveg…)

A Nintendoval való kapcsolatukról is beszélt: „Erős kapcsolatunk van a Nintendoval, mert sok dolgot együtt csináltunk a múltban. A Nintendo kapacitása a fantasztikus játékaik elkészítésére egy olyan dolog, amit a Ubisoftnál mindig is imádtunk, és amikor együtt tudnak az alkotóink működni a Nintendóval, akkor azt nagyon boldogan teszik. Igen, folytatódni fog [a partnerkapcsolatunk], és remélem, a jövőben új dolgokkal meglephetünk benneteket.”

Nos, vajon az Xbox, amiről korábban pletykaként hallottuk, hogy akár termékcsalád is lehet, már erre a streamelésre fog átállni? Talán jövőre megtudjuk…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu