Todd Howard szerint egyjátékos lesz a Fallout 5!

Nem Fallout 76 van a címben, hanem Fallout 5!

Todd Howard az idei GameLabeon megkapta az Industry Legend (ipari legenda) díjat, és így több sajtóorgánum is mikrofonvégre kapta. Többek között a német GameStar is így tett. Az volt a kérdés, hogy a Starfield és a The Elder Scrolls VI után a Fallout 5 is alapból multiplayer integrációval érkezne-e:

„Az ilyen típusú játékokat szeretnénk egyjátékosnak hagyni. Ez lesz a fókuszunk. Ha lesz olyan közösségi aspektusuk, amiket még nem terveztünk meg, meg fogod látni, de mindegyik játékot önállóan, egymástól függetlenül fogjuk kezelni.”

Kiemelte, hogy a Gamebryo engine-t már egy évtizede nem használja a Bethesda Game Studios, és egy engine amúgy is több részből áll. (Ami nekünk inkább az jelenti, hogy egyes dolgait még mindig alkalmazzák…) Mindegyik játéknak van technológiai újítása: a Fallout 76-nak új renderelő, megvilágító rendszere és környezetgeneráló eszköze lesz például.

„Minden aspektust jobbnak szerettünk volna a grafikától kezdve az irányításon át a fegyverekig, a mesterséges intelligenciáig és az egymásra rakodó küldetésekig. A Fallout 4-ben sok új dolgot próbáltunk ki és sok másikat újracsináltunk, és így tanultunk abból, hogy miként kell az egyensúlyt eltalálni a Fallout 76-ban, amiben a hit detectiont (találatérzékelést, milyen pontosan kell célozni ahhoz, hogy eltaláljunk valakit) fejlesztettük – sokkal jobb lett, és ezt nem is veszed észre a Fallout 76-ban, csak ha visszamész a Fallout 4-hez összehasonlítani ezt. Sok dolgot újrakészítettünk a Fallout 76-ban, amiről nem tudom, hogy az emberek észreveszik-e,” tette hozzá Howard.

A Fallout 76-ban lesznek „kézzel gyúrt” és „Radiant” küldetések is – az utóbbiakat robotoktól, terminálokból, holoszalagokból vehetjük fel, így azoknak semmi emberi NPC-s beavatkozása nem lesz. És mi a helyzet a cross-playjel? Ezt a Sony blokkolja Howard szerint (ezt is a német GameStarnak mondta amúgy), ugyanis „nem olyan segítőkészek, amilyennek szeretné a Bethesda”.

A Fallout 76 november 14-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTechWCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu