BioWare: nem sok esély van a Star Warsra [VIDEO]

Ők inkább a Dragon Age-re és a Mass Effectre koncentrálnának.

A BioWare-nek köszönhetjük a Star Wars: Knights Of The Old Republicot és a The Old Republicot, így azért nekik is van egy kisebb múltjuk a licensszel, igaz, ez a két játék még a 2015 óta játékokkal támadó Electronic Arts-Disney megállapodás előtt készült. Ezért nem is csoda, hogy a GameInformer feltette a kérdést Casey Hudsonnak, a BioWare általános menedzserének: fog a csapat még egy Star Wars-játékot csinálni?

„Szeretnénk a lehető leghamarabb visszatérni a Dragon Age-hez és a Mass Effecthez. Az utóbbihoz én is személyesen szeretnék visszajutni, mert az én „gyermekem”: én segítettem elindítani a Mass Effectet, így természetes, hogy egyszer vissza szeretnénk térni hozzá.

Annyi játék van, amivel a stúdiónk foglalkozni szeretne. Az egyik kihívás egy remek, nagy méretű játék elkészítése, ami viszont a BioWare nagy részét leköti, pedig mi egy egész nagy stúdió vagyunk. Több játékot csinálnánk mint amire képesek vagyunk, szóval választanunk kell… de mindig is szerettem a Star Warsot, és imádtam a Knights of the Old Republic fejlesztését. Mindig megpróbáljuk kitalálni, mi legyen a következő lépés.”

Ez bizony minden, csak nem biztató – bár a 2013-as Electronic Arts-Disney megállapodás során bejelentette a csapat, hogy ők is dolgoznak egy Star Wars-címen, erről azóta nem hallottunk; csak a The Old Republicot támogatják azóta is. Viszont ha a Mass Effect és a Dragon Age számukra a prioritás, az nem hangzik rosszul…

…persze ehhez kell az is, hogy a jövő februárban megjelenő Anthem sikeres legyen, mert nem kizárt, hogy a bukása esetén az Electronic Arts őket is bezárja.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu