Megjelenési dátumot kapott a Shenmue I & II! [VIDEO]

És nem is kell több hónapot várni Ryo Hazukiék felélesztésére…

A digitális kiadás 10%-os kedvezménnyel már előrendelhető a PlayStation Store-on, a Microsoft Store-on és a Steamen – a 30 dollár helyett 27-et kóstál a két játék (mondjuk a Steamen 31,5 euró a kedvezmény ár, ami azért egy KICSIT több…). A fizikai változat egy kétoldalas poszterrel és egy megfordítható borítóval fog érkezni, így akár komolyabban is kifejezhetjük a polcunkon, hogy 1986-ban játszódik a Shenmue Japánban.

Egy kérdezz-felelekben több új részletet is közölt a SEGA. Így megtudtuk, hogy a Shenmue II az Xbox verzión alapul, ugyanis a Dreamcast változatban nincsen textúra mip-map a jobb anti-aliasingért, gyengébbek a filterek, és a snapshot rendszer is hiányzik a SEGA konzoljára készített, eredeti változatból. Választhatunk a japán és az angol hangsáv között, mindegyik platformon átvihetjük az elmentésünk az első részből a másodikba, ráadásul bárhol elmenthetjük a játékot, HD felbontású lett mindkét cím, frissítették a kezelőfelületet is, végezetül teljes achievement-támogatás van PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is, és az utóbbi platformon az egér-billentyűzet párosával is játszható lesz a két Shenmue (cserébe Denuvóval jön, úgyhogy internetkapcsolatot is itt-ott igényelni fog).

Az összkép nem olyan tökéletes: 30 Hz-en fog futni a játék. A 30 FPS-es korlát nem lesz eltávolítható, hiszen a játék engine-je, forráskódja és szkriptjei is ehhez lettek programozva; a jelenetek letterboxosak lesznek (míg a játék 16:9 képarányú lesz… a lenti képeken ezért van az a bizonyos fekete keret itt-ott!), de cserébe lesz egy modern irányítási opció az analóg karokkal való mozgáshoz, és a játéktermi játékok is mind bekerültek a Shenmue I-II újrakiadásába.

A d3t portmunkája augusztus 21-én fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu