Hiába a csend, a Dead Island 2 még mindig készül!

A Dead Island 2 már-már a Duke Nukem Forever szintjét kezdi megütni.

Miután a Techland 2011-ben az első Dead Islanddel jelentkezett, 2013-ban a Dead Island: Riptide is tőlük származott, de lassan elkezdtek az akkori next-gen párosra (PlayStation 4/Xbox One) átlépni, és ezt meg is tették a Warnerrel, amikor a Dying Lightot 2015-ben kiadták. Így a Dead Island fejlesztő nélkül maradt.

A 2014-es E3-on került bejelentésre, hogy a 2012-ben nagyot dobó (de az eladásokkal elbukó) Spec Ops: The Line fejlesztői, a Yager már dolgozik a Dead Island 2-n. Az akkori 2015 tavaszi megjelenés nem jött össze, 2016-ra áttolták, de nem sokkal később a Deep Silver, a kiadó kidobta a Yagert a projektből. 2016 tavaszán megerősítették, hogy a LittleBigPlanet 3-at összerakó Sumo Digital (akik most a Crackdown 3-on is dolgoznak… és az is egy problémás fejlesztés – hmm…) veszi át a fejlesztést.

Azóta már megint nagy csend, de a Dead Island Twitter-fiókja hirtelen elkezdett egy mobilos játékot, a Dead Island: Survivorst hirdetni. Erre a rajongók – joggal – feltették a kérdést: mi a helyzet a Dead Island 2-vel? A válasz így hangzik: „Az van, hogy fejlesztés alatt áll, és nem fogunk többet mutatni belőle addig, amíg készen nem leszünk. A várakozás fájdalmas, de a Dead Island 2 továbbra is készül.” Mos, csak az a kérdés, hogy mit is mutattak egyáltalán a Sumo Digital óta a játékból? Szerintünk semmit.

Esélyes, hogy a Sumo Digital addig nem ül neki a fejlesztésnek, amíg a Crackdown 3 jövő év elején ki nem jön Xbox One-ra és Windows 10-re…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu