Már az Xbox One X processzora sem elég?

Egy fejlesztő erősebb processzort látna a jelenleg legerősebb konzolban.

Az Egress egy battle royale játék lesz egy Souls-szerű harci rendszerrel – PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re készül a Fazan Studios projektje. A GamingBolt megtudott néhány dolgot Constantine-től, aki a Fazannak dolgozik. Szerinte addig, amíg az alap PlayStation 4/Xbox One páros az alap, amire fejleszteni kell a játékokat, nagyobb fejlődésre nem számíthatunk. Ez valahol érthető is.

Kiemelte, hogy az Xbox One X, amiben 12 gigabyte memória elérhető a fejlesztőknek (ez a PlayStation 4 Pro esetében 9 GB), nem emeli meg a memóriaszükségletet, ami még rendben van, de utána hozzátette, hogy napjainkban a „bottleneck” (a technikai üvegnyak, ami korlátozza a játékok teljesítményét) szerepét a processzor tölti be, és szívesen látna komolyabb processzorfejlesztéseket a Microsoft erősebb konzoljában.

Esetleg szoftveresen (pl. több mag hozzárendelése a játék folyamataihoz) ilyesmit még megcsinálhatnak a redmondiak, ám most már kicsit késő van ehhez – hivatalosan is a következő hardveren (hardvercsaládon?) dolgozik a Microsoft.

Forrás: GamingBolt

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu