Amy Hennig: „Isten áldja a Sony egyjátékos AAA megközelítését!”

A már nem az Electronic Arts köteléke alatt álló Amy Hennig, aki korábban például a Sony-nál az Uncharted létrehozásában játszott nagy szerepet, nagyra becsüli a Sony megközelítését.

A veterán író és rendező (és itt közel sem az életkorára gondolunk – a Legacy of Kain sorozatban is közreműködött, és az már két évtizede volt…) a Gamelaben beszélgetett, és ennek szövegét publikálta a VentureBeat. Itt kifejezte, hogy igazán támogatja a Sony egyjátékos AAA-címek fejlesztését, ami a PlayStation 4-en több cím is bizonyít (God of War, Horizon: Zero Dawn, szeptemberben Spider-Man, és ez csak három példa!): „[…] Az Isten áldja a Sony-t, hogy az ilyen fajta játékokat támogatja, mivel rémisztőek ezek fejlesztése! Nagyon drága a fejlesztésük, és nem támogatják a masszív nyílt világ, a több órányi játékmenet, vagy az élő szolgáltatás rendszerét – és ezekre céloznak sokan mostanában.”

Szóba került az Electronic Arts is, akik törölték az ő Star Wars játékelképzelését, ami Project Ragtag kódnéven futott: „Nem vádolom az EA-t a döntésükért, még ha személyesen kemény is volt számomra. Megértem a kihívást. Szerintem ez eltérő árú játékportfóliókról szól, ami megengedi számunkra, hogy ne csak PlayerUnknown’s Battlegrounds, Fortnite vagy Destiny-klónokat csináljunk.”

Bár lehet, hogy Hennig valamelyest hazabeszélt a Sony irányába, de már függetlenül dolgozik, és a VR irányába kísérletezne, úgyhogy efelett szemet hunyhatunk. Az viszont fair play, ahogy nem tolta le burkoltan sem az Electronic Artsot a játékának elvétele miatt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu