id Software: „Jót tett a RAGE 2-nek a kiszivárgás” – csak nem direkt volt?

Ilyenkor már el lehet gondolkodni, hogy tényleg direkt tette-e a Bethesda, a RAGE 2 kiadója…

Az id Software és az Avalanche (Just Cause) közös játéka még májusban került nyilvánosságra, és mivel az E3-on a kiadó, a Bethesda egy másik, hasonló stílusú (nyílt világ, poszt-apokaliptikus) játékot, a Fallout 76-ot is bejelentett, ilyenkor jogos lehet a kérdés, hogy nem volt-e ez előre megtervezett?

Tim Willits, az id Software rendezője és pályatervezője a GamesIndustrynak azt mondta, hogy „jól jött nekik” a RAGE 2 kiszivárgása, hogy „egy 55 ezer tonnás gorilla” ellen ne kelljen az E3-on küzdeniük. Ez egyértelműen a Fallout 76-ra való utalás.

Willits viszont azt is elmondta, hogy ez nem volt előre megtervezett lépés, csak felgyorsították a folyamatot a bejelentésig. Hozzátette, hogy a RAGE folytatását ő „poszt-poszt-apokaliptikusnak” pozicionálta, hogy ne „a barna 50 árnyalata” legyen jelen úgy, ahogy az első részben közel hét éve.

Kicsit nehezen tudjuk elhinni, de legyen – mindenesetre a RAGE 2 nem idén fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, hanem jövőre. Ezzel is próbálja valószínűleg a Bethesda elkerülni, hogy ne legyen két nagyobb játéka is túl közel egymáshoz (ezt tavaly meglépték a The Evil Within 2-vel és a Wolfenstein II-vel…).

Forrás: WCCFTech, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu