A Nintendo és a Microsoft továbbra is erősen a cross-play mellett áll

A két konzolgyártó már közös reklámban is kiállt egymás mellett, ha a cross-playről van szó, és az nem csak egy egyszeri marketinghúzás volt.

A Nintendo 78., évente megrendezésre kerülő részvénytulajdonos-találkozóján Tatsumi Kimishima, a nagy N elnöke és Susumu Tanaka, egy vezető tisztségviselő beszélt arról, hogy a kiadóknak segíteni kell a cross-play beépítésében. Kimishima azt mondta, hogy közvetlenül nem kíván beszélni a Fortnite/Minecraft párosról, hiszen azok nem Nintendo-címek, de a megközelítésük a más platformokon történő felbukkanáshoz nem változott. Tanaka hozzátette, hogy a cross-play jóformán a kiadók és a platform tulajdonosai (azaz a konzolgyártók) közötti párbeszédből alakul ki, és ők készek segíteni a kiadókat ebben, ha ezt szeretnék – bár ez a másik felen is múlik, ők igyekeznek megvalósítani a cross-playt.

A Microsoft is továbbra hajlik a cross-playre – ezúttal Mike Ybarra, a redmondi cég egyik alelnöke írta Twitteren azt, hogy cross-progressiont szeretne. Tehát lehetőség legyen egy platformon folytatni azt, amit egy másikon abbahagytunk és fordítva: „Igazán szeretnék cross-progressiont minden játékba. PC-n és Xboxon játszok sokat, és bárcsak mindegyik játék támogatná ezt.” (Ami nem teszi: Overwatch, Rocket League, és ez csak két példa.) „Az emberek, akikkel játszok, hasonlóan cselekednek, és így folyton arról vitázunk, hogy PC-n vagy Xboxon játsszunk. Ennek nem kellene témának lennie. Valósuljon meg [a cross-progression]!”

A Fortnite már tárt karokkal felajánlja, hogy a PC/Xbox One/Nintendo Switch között bármikor ide-oda közlekedjünk egy Epic Games-fiókkal, de ugye a Sony ezt megtiltja (sőt, a Switchen ezek után egy új fiók regisztrálására kényszeríti az egyszeri játékost, ha az egyszer is PlayStation 4-en Fortnite-ozott…), úgyhogy a cross-play lassan megkerülhetetlen tényező lesz. A Sony talán emiatt erőltetheti az egyjátékos AAA címek fejlesztését…?

Forrás: WCCFTechWCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu