Van Damme drogaddikciója borzasztóan megnehezítette Street Fighter film forgatását

MOZI HÍREK – A film rendezője nemrég mesélt arról a The Guardinnak adott interjújában, hogy a Guile-t, az 1994-es film főszereplőjét alakító Van Damme súlyos kokainaddikciója nagyon sok fejtörést okozott a stábnak.

A Street Fighter az elsők között volt a komolyabb videojátékos adaptációknak és mi tagadás, ez sem úgy vonult be filmtörténelembe, mint valamilyen igazán szót érdemlő, zs kategóriát meghaladó alkotás. Az igazi problémát Steven E. de Souza rendező nem is ez okozta, hanem az akkoriban karrierje csúcsán lévő belga filmsztárral, Jean-Claude Van Damme-al való együttműködés.

De Souza szerint, Van Damme, aki Guile-t játszotta, tetemes mennyiségű kokaint fogyasztott (pestiesen: úgy be volt kokózva, mint az állat), amelynek feketepiaci értéke 10.000 dollárt ért hetente. A rendező arról is mesélt, hogy a színész engedély nélkül hiányzott többször is a forgatásokról, amely a forgatás rendjét teljesen szétzilálta és alaposan megrontotta Van Damme, a rendező és a stáb többi tagjával való kapcsolatot is.

A rendezőasszisztens, Keith Heygate arról is beszélt, hogy “Van Damme érdekes fickó volt”, de nagyon kemény volt vele dolgozni – “sok olyan sztori van, amelyet sajnos nem oszthatok meg.”

Ugyanakkor Heygate szerint a másik – pozitív – véglet a híres énekesnő és színésznőt, Kylie Minogue volt, aki Cammy-t alakította. Heygate szerint Minogue profi színésznőként viselkedett, csakúgy, mint az azóta elhunyt Raúl Juliá is, aki Bisont alakította a filmben, és aki már akkor is súlyos egészségügyi problémákkal küzdött a forgatás során, de még összeszedte magát és elismerésre méltóan helyt állt.

A cikkben még arról is olvashatunk, hogy milyen egyéb kihívásokkal kellett a stábnak megküzdenie a teljes egészében thaiföldi forgatás során.

FORRÁS: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu